Napi Pletyka-Zóna: bőven lesznek változások a Mercedes DTM programjában!

Pár nappal azután, hogy bejelentette a BMW 2022-es gyári versenyzőit, és a szakírók el is kezdték megtippelni a bajorok (elvileg 4) autós DTM felállását, a Motorsporton jött ki egy terjedelmesebb cikk, amiben a Mercedes lehetséges – és a forrásokat látva hihető – 2022-es DTM programját taglalta Sven Haidinger, ezt foglalom röviden össze nektek.


Azt már korábban is tudtuk, hogy a tavaly Daniel Juncadellat nevező, hong kongi Gruppe M Racing két autósra bővíti idei programját. A spanyolt a hírek szerint megtartja a csapat, mellé pedig egy ismerős nevet hoznak vissza a DTM-be. A 36 éves Maro Engelről van szó, aki hosszú évek óta a Mercedes gyári versenyzője, és 2008-tól 2011 végéig, majd 2017-ben versenyzett már a sorozatban. Engel az elmúlt szezonokat a GTWCE-ben töltötte, tavaly éppen csak lecsúszva a Sprint Cup bajnoki címéről (Luca Stolz váltótársaként), az Audi Dries Vanthoor-Charles Weerts kettősével szemben. Engel amúgy tagja volt tavaly, a daytonai 24 órás GTD kategóriáját megnyerő Winward Mercedes felállásának is.

Stolz nevét említve pedig folytathatjuk is a #Pletyka-Zónát. A tavalyi nürburgringi DTM fordulóban beugró, 26 éves német versenyzőt elvileg leigazolta a Hubert Haupt csapata, a tavaly GetSpeednél versenyző Arjun Maini mellé. Mindez azt is jelenti, hogy teljesen új felállással vág neki 2022-nek a HRT. A címvédő Maxi Götz ugyanis elvileg aláírt a HTP-hez, Lucas Auer mellé.

Dráma, balesetek, karma és csapatjáték: így lett 2021 bajnoka Maxi Götz!!!

A Motorsport által tippelt felállások:

csapatversenyzők
Haupt Racing (HRT)Luca Stolz, Arjun Maini
GruppeMMaro Engel, Daniel Juncadella
HTP WinwardLucas Auer, Maximilian Götz

A felsorolt nevek közül hiányzik Philip Ellis és Vincent Abril a tavalyi felállásból. A 2021-ben DTM győzelmet is szerző, brit-svájci Ellis is tagja volt a már említett, daytonai 24 órást megnyerő felállásnak. Idén pedig visszatér az IMSA-ba, teljes szezonra. Mivel a DTM és IMSA naptáraknak 3 ütközése is van, Ellis nem tud párhuzamos szezonokat futni a “Nagy Tenger mindkét oldalán.” A monacoi Abril mindenestől elhagyta a Mercedest, aláírva a Jp Motorsport McLaren programjába a GTWCE-ben.

A Motorsport cikke a fenti 6 versenyzőről számolt be. Arról egyelőre nem tudunk, hogy a 2021-es szezonban 1-1 Mercedes AMG GT3 Evoval induló GetSpeed és Mücke Motorsport tervez-e a DTM-ben maradni.

Címlapkép: Mercedes-AMG GmbH

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.