Pietro Fittipaldi kaphat lehetőséget idén a Haasnál, ha Schumachert hívja a Ferrari

Günther Steiner egy interjúban megerősítette, hogy amennyiben a Ferrarinak szüksége lenne idén Mick Schumacher szolgálataira, akkor a Haasnál megüresedő helyre Pietro Fittipaldi fog beugrani.

Mick Schumacher haasos debütáló évében elegendő benyomást tett a Ferrarira ahhoz, hogy a 2022-es esztendőre kinevezzék őt tartalékpilótának. Az ifjú német az Alfa Romeo csapatától tavaly év végén távozó Antonio Giovinazzival osztozik majd a feladatkörön és azon a tizenegy hétvégén áll majd készenlétben, amikor Giovinazzi Formula–E-elfoglaltságai miatt nem tud a cspat rendelkezésére állni. Amennyiben úgy alakulna, hogy Schumachernek versenyeznie kell a Ferrarinál, akkor a Haas egyik ülése szabadulna fel, ebben az esetben pedig Pietro Fittipaldi ugorhatna be az amerikai istállóhoz – erről Günther Steiner csapatfőnök beszélt a RACER-nek adott interjújában.

Mick Schumacher és Günther Steiner a Szahíri Nagydíjon, 2020-ban [fotó: LAT Images]

Fittipaldi 2020-ban, a Szahíri Nagydíjon mutatkozott be a Forma–1-ben, amikor Romain Grosjean súlyos balesetét követően a Haasnak szüksége lett egy helyettesítő versenyzőre. Noha a lépést nem tudta felvenni még akkori csapattársával, Kevin Magnussennel sem, ezt hirtelen beugorva igazából nem is várta el tőle senki, szóval tulajdonképpen tisztesen helytállt. A brazil ma is a Haas tartalékosa, de versenyzési lehetőséghez azóta nem jutott.

Steiner azt is hozzátette, hogy a szezon folyamán valószínűleg Robert Shwartzman szabadedzés-lehetőségeket fog kapni, miután az új szabályok szerint legalább két alkalommal újonc pilótát kell pénteken beültetni.

Címlapkép: LAT Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.