🇦🇪 FRAC: Bortoleto nyerte a fordított rajtrácsos második versenyt, Révész pontszerző

A vasárnapi délelőtti verseny is hasonló körülményeket hozott, mint a tegnapi. Az első hely sorsát nem nagyon veszélyeztette senki, hátrébb viszont szép csaták alakultak ki és jó néhány ütközés is történt, aminek köszönhetően magyar pontszerzést ünnepelhetünk.

A futamot a tegnapi első futam végeredménye alapján indították el, ahol is az első tíz versenyzőt fordították meg, ennek köszönhetően a brazil, Gabriel Bortoleto. Ahhoz képest, hogy csupán egy évnyi F4-es tapasztalat állt a háta mögött, a 3Y Technology UAE csapat 17 éves versenyzője tökéletesen jött el a rajttól és egyből el is húzott a többiektől.

Szép felzárkózást mutattak be a Mumbai Falcon csapat versenyzői: Arthur Leclerc és Sebastián Montoya is gyönyörűen jött előre, külön kiemelendő a kolumbiai kettős előzése, amit a nyújtott 9-es kanyar külsőn ívén mutatott be. Talán kijelenthetjük, hogy végre kezd magára találni Juan-Pablo fia, akinek eddig azért túl nagy eredményei nem voltak.

Nem igazán sikerült jól a Red Bull fiataljainak a versenye: Jak Crawford még mindig a tegnapi lefulladását bánhatja, hiszen így a középmezőnyből tudott csak startolni, de az amerikai valahogy nem találta a tempót, csupán a nyolcadik helyig sikerült feljönni, noha jó néhány kemény csatát megjárt. Isack Hadjar sokáig a második helyen haladt, jó eséllyel pályázhatott egy dobogós helyre, azonban az egyik biztonsági autós fázis alatt történt vele valami, amiről a rendezi teljesen lemaradt, csupán annyit láthattunk, hogy eltűnik a neve az eredményjelzőről. Mit nem mondjak, a közvetítés színvonalának van még hová fejlődnie.

Az SC egyébként azért járt a pályán, mert Hadrian David szemfüles akart lenni és egy olyan helyen furakodott be harmadiknak, ahová nem kellett volna, ezzel összelökve Cem Bölükbaşı-t és Pepe Martit.

Tegnappal ellentétben elengedték a mezőnyt a végén egy utolsó körre, de az elejében érdemi változás nem történt. Bortoleto simán nyert, őt a csapattárs Lorenzo Fluxá követte és még Arthur Leclerc állhatott fel a dobogóra, míg Montoya mögöttük a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót.

A középmezőnyben lévő kavarodásban és Paul Aron lelassulásának köszönhetően (kár az észt versenyzőért, mert ő is a 21. helyről kapaszkodott fel a legjobb tízbe), Révész Levente elcsípett egy pontot, így meg van az első magyar pontszerzés a bajnokság történetében.

Végeredmény:

Még egy futam van hátra az első fordulóból, amelyet magyar idő szerint 11:35-től rendeznek és Gabriele Mini indul majd az első helyről.

Címlapkép forrása: FRAC.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.