🇦🇪 FRAC: Mini húzta be a rajtbaleset miatt megszakított harmadik versenyt

Három verseny, három különböző győztes – ez eddig a Formula Regional Ázsia mérlege az 1.fordulót követően, amelynek harmadik futama egy hatalmas balesettel kezdődött, így piros zászlóval félbe is kellett szakítani a versenyt. Később aztán Gabriele Mini megállítatlan volt és simán nyert a két Red Bull junior előtt.

Pedig Mini nagyon nem jött el jól az első helyről, majdnem lefulladt, de még mindig szerencsésebben járt, mint Cem Bölükbaşı, akinek nagyon nem akar ez eddig összeállni. Az idén már az F2-ben versenyző egykori esportos is ott ragadt a rajtkockájában, pechjére azonban őt már nem tudták elkerülni. A mezőny egyik hölgy versenyzője, Amna Al Qubaisi találta telibe a török autóját, majd a roncsba még az egyik honfitársa, Salih Yoluç is belement. Szerencsére sérülés nem történt, de a rengeteg törmelék takarítása miatt jó időre megállították a versenyt.

Az újraindítás az eredeti rajtsorrend szerint történt, ez lehetett Mini szerencséje, aki a pocsék rajtja ellenére is visszakerült az első helyre. Innentől fogva azonban nem hibázott, magabiztosan húzott el a többiektől és nagyon simán nyerte meg a harmadik futamot.

Mögötte a két Red Bull junior következett, Jak Crawford az előző versenyek balszerencséje után most végre ott végzett, ahová várná az ember egy ilyen mezőnyben. Isack Hadjar megint nagyot vívott a dobogóért, ezúttal az előző futam nyertese, Gabriel Bortoleto csatázott a franciával, akit bár megelőzött a brazil, de a Hitch GP versenyzője visszajött a harmadik helyre.

Ezúttal a Mumbai Falcon alakulat sem tudott úgy előretörni, mint az eddigi futamokon. Közülük Arthur Leclerc jött fel leginkább, szép előzésekkel az ötödik helyen intette le a kockás zászló, míg Sebastián Montoya csak a tizedik lett, Dino Beganovic pedig nem fért be a pontszerzők közé.

Révész Levente visszaesett eleinte a rajthelyéhez képest, majd a végén a tizenharmadik helyig tudott felzárkózni, így ezúttal nem sikerült a pontszerzés.


Végeredmény:


Három versenyt követően Mini vezeti a tabellát, aki egy második,és egy első hellyel került az élre, még egy nullázás is belefért számára. A Mumbai Falconos srácok azonban biztosan veszélyesek lesznek rá, de Bortoleto és a két Red Bullos is még simán beleszólhat a bajnoki harcba.

Pontverseny állása:

1. Gabriele Mini 43 pont
2. Arthur Leclerc 40 pont
3. Sebastián Montoya38 pont
4. Gabriel Bortoleto34 pont
5. Lorenzo Fluxá 30 pont
6. Isack Hadjar27 pont
7. Jak Crawford24 pont
8. Leonardo Fornaroli14 pont
14. Révész Levente 2 pont

Folytatás egy hét múlva a Dubai Autodrome versenypályán.

Címlapkép forrása: FRAC.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.