Nick Cassidy teljes WEC szezont fut Fisichella helyén az 54-es Ferrariban!

Az új-zélandi zseni 2022-ben sem fog unatkozni, hiszen második teljes Formula E szezonja mellett a WEC-ben is kipróbálja magát, az egyik GT Am kategóriás AF Corse Ferrariban.

Az elmúlt három WEC idényben (és már a négy évvel ezelőtti Le Mans-i 24 óráson is) Giancarlo Fisichella és Francesco Castellacci voltak a svájci befektető és versenyző, Thomas Flohr váltótársai az 54-es rajtszámú AF Corse/Spirit of Race Ferrari 488 GTE-ben. Egyszer azonban minden jó véget és, és a két hete 49. szülinapját ünneplő Fisichellától búcsúzik az idei szezonra a gárda. Helyére amint már a címben is olvashattátok, a Super GT-, és Super Formula-bajnok Nick Cassidy érkezik. A 27 esztendős új-zélandi mindezt nyugodtan megteheti, hiszen ezúttal, valami “óriási csoda folytán” nincsenek ütközései a WEC és a Formula E szezonoknak, így ferraris kalandja nem megy Virgin programja kárára sem.

Amúgy személy szerint Cassidyt nagyon szívesen megnézném a DTM-ben is, a tavaly év végi, igencsak meggyőző beugrása után.

Az AF Corse WEC programja nagyot változik idén, hiszén a 83-as egység fellép LMP2-be, míg a szintén általuk versenyeztetett Cetilar autó idén az IMSA-ban próbál szerencsét. Emiatt két új autót, a 21, és 71-es rajtszámúakat indítják a WEC GT Am kategóriájában a már említett 54-es mellett. A 21-ben a hosszú évek óta Ferrari pilóta, finn Toni Vilander ül majd a brit Simon Mann és svájci Christoph Ulrich oldalán. Míg a Spirit of Race néven futó autó francia egység lesz, Pierre Ragues, Franck Dezoteux, és egy egyelőre be nem jelentett versenyző kezeiben.

Címlapkép: Simon Galloway/LAT Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.