BTCC: januári Pletyka-Zóna

Elég régecske, még december elején írtam nektek bővebben a BTCC-ről, amikor a maximális, 32 fős nevezőlistát kihirdették. Túl sok bejelentés nem is volt azóta, és egyedül a Motorbase csapat felállása lett végleges. Erre a hétre viszont három nagyobb hírt is várnak a jól informáltak, szóval ezeket akartam megelőzni a cikkel, amit éppen olvastok.

Hogy nagyon röviden átfussuk a december eleje óta megerősített üléseket: a mindössze 18 éves Dexter Patterson lesz Aiden Moffat csapattársa a második Infinitiben, a korábbi pletykáknak megfelelően Jake Hill aláírt a WSR-hez, míg Tom Ingram marad az ExcelR8 Hyundaiprogram vezérpilótája. Utóbbihoz tegyük hozzá, hogy egy új, Hyundai alapú Swindon motor fejlesztéséről is szólnak a hírek, de ez egyelőre nem hivatalos.

Hol is kezdjük a híreket? Az alábbi Tweet szerint Dan Lloyd aláírta idei szerződését, azt viszont még nem árulta el, hogy melyik csapatnál. A korábbi TCR UK bajnok tavaly év végére nagyon ráérzett az Astrára, és a győzelemhez is többször közel állt, végül éppen csak lemaradva az összetett top tízről. A madárkák azt csiripelik, hogy nem marad a Power Maxed versenyzője, Jason Platohoz hasonlóan, akinek szintén kifelé áll a szekér rúdja a PMR-től. Hova igazolhat Lloyd és Plato? A 29 éves versenyző kapcsán korábbi csapata, a BTC jött szóba. Platoról még azt is pletykálták, hogy korábbi nagy riválisa, Matt Neal csapattársa lesz a Dynamics-nél, ez azonban kacsának bizonyult. Jelenleg a Speedworks ülés tűnik a favoritnak, ahová mégsem igazol – sógora, Butcher mellé – Gordon Shedden. A háromszoros bajnok Flash-ről azt nyilatkozta csapata, hogy közel állnak vele a hosszabbításhoz. A harmadik Dynamics Hondába pedig elvileg vagy Neal ül vissza, vagy pedig (végre) a fiát, Henryt ültetik be.

Hova igazolt Lloyd??? Lehet tippelni a kommentekben

Ezzel egy időben, egy nagyon gyenge felállással várhatja 2022-t a PMR. A mezőny legrégebbi fejlesztésű autóját használó csapatnál a tesztversenyő, Jac Constable tűnik favoritnak az egyik Astrára. A másik autóba sokáig tippelgették a szériából pár éve kieső Bobby Thompsont, ő azonban a dubai 24 órás alatt kijelentette, hogy nem érdekli a visszatérés a BTCC-be.

Szintén érdekes kérdés, hogy a Carl Boardley által birtokolt TBL-licenszek sorsa mi lesz? Elvileg idén is egyet igényelne a HARD, egyet pedig a Laser Tools (Moffatték), viszont már a veterán versenyző nélkül a volán mögött. A harmadik Laser Tools Infintibe egy érdekes nevet emlegetnek. A korábbi BTCC-győztes Rob Collard fiát, Rickyt, aki szintén kipróbálta már magát a szériában, és állítólag párszor már elutasított olyan BTCC-s ajánlatokat, amikor elsőkerék meghajtású autóba akarták volna. Az Infiniti orvosság lehet erre a problémára, ha meg tudnak egyezni a felek.

Visszatérve még picit az Ingram hír utózöngéseire, elvileg Chilton, Smiley, és a HARD-tól állítólag távozó Nicolas Hamilton lehetnek az évek óta bajnokesélyes Tigram csapattársai az ExcelR8-nél.

Tony Gilham csapatára áttérve, amint a fenti Tweetben is olvashatjátok, a tejtermék iparban érdekelt Yazoo (az a logó csak engem emlékeztet kísérletiesen egy másik, Ya-val kezdődő, és két o-val végződő cég logójára? 😛) lesz két autójuk kiemelt szponzora. A Yazoo logói tavaly is rajta voltak már Jack Goff és Glynn Geddie/Jack Mitchell autóin, Goffén pedig elvileg idén is maradnak. A másik, kiemelten támogatott pilóta pedig elvileg a már bejelentett Taylor-Smith lesz. Hamilton távozását a csapattól még ne kezeljük biztosnak. A pletykák arról szólnak, hogy helyére pont az a Jack Butel érkezne, akit ő maga váltana az ExcelR8-nél.

Cikkünk utolsó Tweetjét senki se vegye vérkomolyan, mert elvileg egy sima poén is lehet. Michael Crees 2020-as évét a BTC-nél főként a Rich Energy szponzorálta. A cég hirhedt főnöke, William Storey Tweetje azonban elgondolkodtató. Továbbra sem teljesen tiszta, hogy Creesy miért maradt ülés nélkül tavaly. Abban viszont megegyeznek a hozzáértő vélemények, hogy ugyan oda, a hondás BTC Racinghez térhet vissza, szóval a tavalyi szakítás nem lehetett annyira ellenséges. A BTC amúgy az egyetlen, sokautós csapat, akiknek még egy versenyzője sincs bejelentve. Elvileg Cook, Edwards és Proctor is marad, tehát tényleg csak egy Honda kiadó. Viszont azért indítani egy negyedik autót, hogy Crees visszatérjen a sorozatba, hát finoman szólva is pazarlás.

Egyelőre ennyi legyen is elég. Megpróbáltam a leghihetőbb pletykákra fókuszálni. Holnap-holnapután pedig érkezik is két-három bejelentés a fent felsoroltakból- már ha hihetünk pár, igencsak jól informált emberkének.

Címlapkép: BTCC/JEP Photography
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.