F3: A 16 éves Pepe Marti lesz Tóth Laciék egyik utódja a Camposnál!

Nagyon úgy néz ki, hogy teljesen lecserélődik a Campos F3-as felállása a 2022-es idényre. A csapat első igazolása pedig a 16 éves Marti, aki hazai F4-es bajnokságából lép fel.

Pepe Marti két győzelemmel és négy dobogóval, harmadikként zárta tavaly a spanyol F4-es bajnokságot. Már eddig is a Campos versenyzője volt, tehát ismerős környezetben.

Amint tegnap Szilárd kollégánk beszámolt róla, Tóth László csapatot vált a szériában. A tavalyi évben még a Campos istállót erősítette, de a 2022-es szezont már a Charouz Racing színeiben fogja teljesíteni. Laci eddigi legjobb eredménye a tavalyi holland forduló második versenyén elért 16. helye. Idén reméljük legalább a pontokért tud majd menni! Tavalyi csapattársai a Camposnál a belga Amaury Cordeel és az olasz Lorenzo Colombo voltak. Cordeelről szűk egy hete tudtuk meg, hogy – valószínűleg vastag pénztárcájának, és nem eredményeinek köszönhetően – fellép a Formula-2 mezőnyébe, a Van Amerfoorst Racing pilótájaként. Colombo, aki messze a legeredményesebb volt tavaly a Camposszal, és futamgyőzelmet is szerzett, Robert Kubica és Louis Delétraz csapattársa lesz a Prema LMP2-es autójában a WEC-ben. Ez persze még nem zárja ki, hogy marad az F3-ban is, de nem látok rá óriási esélyt, pláne annak tükrében, hogy a két naptárnak több ütközése is van.

Címlapkép: Ferrari Driver Academy/Formula Scout
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.