Newcastle elhalasztva, máshol tartják meg a szezonnyitót!

Nincsen új a nap alatt! Hiába bizakodtunk, sajnos idén is folytatódik a folyamatos variálás a versenynaptárt illetően, miután bejelentették, hogy az eredeti tervekkel ellentétben még sem Newcastle utcáin veszi kezdetét a szezon. A beugró pályával kapcsolatban nem biztos, hogy mindenki örülni fog.

Miután az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt elmaradt, 2022-re azt a megtisztelő lehetőséget kapta a 2017-ben debütált városi helyszín, hogy náluk rendezik az új szezon első versenyhétvégéjét. A napokban azonban megerősítésre került, hogy a Covid-19-es esetek számának növekedése miatt elhalasztják egy későbbi időpontra.

Shane Howard azzal indokolta a döntést, hogy: “Tekintettel a folyamatosan fejlődő és kiszámíthatatlan COVID-helyzetre, túl nagy kihívást jelentett volna egy összetett, sokrétű eseményt rendezni Newcastle utcáin, több tízezer versenyrajongó számára márciusban.”

A szezonnyitó így átkerül a Sydney Motorsport Parkba, időpontilag nincsen változás, továbbra is március 04- 06. között lesz az idei év első Supercars fordulója. Éjszakai versennyel kezdődik majd a szezon, arról azonban még nincsen információ, hogy milyen leosztásban és milyen hosszú versenytávval.

Magának a helyszínválasztáson azonban sokan felháborodtak, mi sem igazán díjazzuk ezt az opciót. Mármint félreértés ne essék, az SMP egy remek pálya, de miután tavaly ősszel zsinórban négy hétvégét versenyeztek itt (tehát tizenegy versenyt láthattunk), emiatt kezd már elég unalmas lenni. Arról nem is beszélve, hogy mivel változtatásokat se az autókon, se a szabálykönyvben nem hajtottak végre, már előre borítékolható, hogy hasonló erőviszonyokat várhatunk, mint tavaly novemberben.

Néhány hónap leforgása alatt már az ötödik fordulót rendezik a Sydney Motorsport Parkban. (Kép forrása: Edge Photographics)

Az, hogy valóban láthatjuk-e még idén Newcastle-t egyelőre nem tisztázott, gondoljunk csak tavaly Winton-t is gyakorlatilag fél évig tologatták, aztán végül nem lett belőle semmi.

Címlapkép forrása: drivingenthusiast.com.au

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.