A Red Bullt segíti idéntől Masashi Yamamoto

A Honda F1-es programjának eddigi vezetője elárulta, elhagyja a Hondát és egy új, tanácsadó céget alapít annak érdekében, hogy a Red Bull erőforrásai a leghatékonyabban működjenek!

Masashi Yamamoto az előző évig a Honda motorsport programjának ügyvezető igazgatója volt, 2019 óta felelt a Forma–1-es programért. Ebben az évben szerezte meg Max Verstappen a japánok első futamgyőzelmét a turbó-hibrid korszakban, 2021-ben pedig összejött a régóta áhított világbajnoki cím is. Ezen a fordulóponton Yamamoto úgy döntött, elhagyja a Hondát és egy új, tanácsadó céget alapít. A szakember leszerződött a Red Bull Powertrainsszel, és egy olyan munkát vállal, melyben gyakorlatilag egy összekötő szerepet tölt majd be az energiaitalosok és a Honda között. Az előzetes tervek szerint Yamamoto idén öt futamra utazik el személyesen, köztük Suzukába.

Yamamotót 2016-ban nevezték ki a Honda motorsport igazgatójává, eredeti célja és feladata a Super GT bajnoki cím megnyerése volt. Ezt 2018-ban sikerült is elérnie, a következő három évet pedig a Forma–1-es programnak szentelte, melyet saját pályafutása és a Honda működésének egyik csúcspontjának tartott. A világbajnoki címmel zárult évad miatt azonban nem sok ideje maradt a családjára, ezen szeretne a jövőben változtatni. Yamamoto a Motorsport.com japán kiadásának adott exkluzív interjújában elárulta, az elkövetkezendő hónapokban igyekszik majd megtalálni a munka és a magánélet közötti ideális egyensúlyt és igyekszik élvezni az életet a családja körében.

Yamamoto hozzátette, Christian Horner és Dr. Helmut Marko kifejezett kérése volt, hogy a továbbiakban is segítse a munkájukat. A szakember helyzete és pozíciója tehát némileg megváltozott tavalyhoz képest, de továbbra is fontos szerepet fog betölteni a Red Bull F1-es programjában.

Címlapkép forrása: redbullracing.com
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.