🇺🇸 Rolex 24: Kobayashi volt a leggyorsabb a második szabadedzésen Daytonában

A két Action Express Cadillac nyerte a daytonai 24 órás verseny második szabadedzését, az eredmények azonban továbbra sem reálisak, az eső miatt ugyanis a többi élmenő nem tudott értékelhető gyorskört teljesíteni.


Az első szabadedzés összefoglalója

A 48-as rajtszámú Cadillac DPi-jal induló Kamui Kobayashi bizonyult a második szabadedzés leggyorsabbjának, a japán pilóta 1 perc 35,470 másodperc alatt teljesítette a 3,56 mérföldes kört a Daytona International Circuiten. A regnáló WEC-világbajnok mögött toyotás csapattársa, Mike Conway végzett a másik Action Express Cadillac-kel (a két autó szponzori megfontolásból Ally Cadillac, ill. Whelen Engineering Racing néven fut), míg a többi DPi-autó nem futott mérvadó kört. Másodpercekkel a két AXR-autó célba érkezése után ugyanis a 7-es Forty7 Motorsports Duqueine megállt Trenton Estep alatt, ami miatt megszakították az edzést, és mire folytatódhatott a körözés, az esőfelhők megérkeztek a pálya fölé.

Emiatt reális eredmények ezúttal sem születtek, a kategóriagyőztesekről nincs is értelme beszélni, de azért egy felsorolás erejéig megemlítem őket:

  • LMP2: High Class Racing, #20 Oreca-Gibson (1:37.012 – Nico Müller)
  • LMP3: Riley Motorsports, #74 Ligier-Nissan (1:43.203 – Felipe Fraga)
  • GTD: Winward Racing, #57 Mercedes-AMG (1:46.577 – Mikaël Grenier)
  • GTD Pro: Vasser Sullivan Racing, #14 Lexus (1:48.725 – Jack Hawksworth)

Részletes eredmények

Az edzésen mind a hatvanegy autó teljesített mért kört, de a legtöbben nagyon keveset mentek a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt. A győztes Ally Cadillac például csak öt kör erejéig volt a pályán, a legtöbbet – összesen 29 kört – pedig a 71-es T3 Motorsport Lamborghini futotta.

Folytatás a harmadik szabadedzéssel, magyar idő szerint hajnal negyed kettőtől!

Címlapkép forrása: Ally Racing hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.