🇺🇸 Rolex 24: LMP2-es győzelem az esős nyitóedzésen!

Változó időjárási körülmények között tartották a daytonai 24 órás verseny első szabadedzését, melyen egy LMP2-es autó érte el az összesített legjobb köridőt!

Mindenekelőtt egy hír pilótafrontról: a Roart követően szétváltak Guy Cosmo és a Gilbert Korthoff Motorsports útjai. A kvalifikációs futamon még a 44 éves amerikai versenyző indult Mike Skeen oldalán a 32-es Mercedesszel, ezt követően azonban a csapat szakított versenyzőjével. Helyére majd az ausztrál James Davison ugrik be, aki 2009-ben ezüstérmes lett az Indy Lights sorozatban, majd ezt követően hat alkalommal az Indy500-on is elindult, legjobb eredménye egy 12. hely 2019-ből. Háromszor rajthoz állt már Daytonában is, legutóbb pedig a NASCAR Cup Series-ben láthattuk versenyezni. A Sportscar365 kereste a csapat tulajdonosát, Henry Gilbertet, aki azonban nem kívánta kommentálni a pilótacserét.

Guy Cosmo maga sem érti, hogy mi történt a háttérben

Rákanyarodva az első edzésre, a változó időjárási körülmények miatt meglehetősen érdekes eredmény született, az LMP2-es DragonSpeed alakulat pilótája, az IndyCar-futamgyőztes Patricio O’Ward ugyanis egy utolsó pillanatban futott gyorskörrel végül 16 ezreddel megverte az egészen addig élen álló Earl Bambert, sőt az első tíz helyezett autóból hét a P2-es kategóriát képviselte! A 02-es Ganassi Cadillacen kívül csak a két Acura fért be a TOP 10-be a DPi-géposztályból, ők a 3. és az 5. helyen végeztek, közrefogva a High Class Orecát.

Szintén érdekes, hogy az LMP3-as kategóriát megnyerő AWA egység a GTD és a GTD Pro győztesétől is kikapott! A Pro-kategóriát a 9-es Pfaff Porsche nyerte Mathieu Jaminet kései gyorskörével, míg a “sima” GTD értékelésében Luca Stolz volt a leggyorsabb, így itt Mercedes siker született.

Az időjárás alaposan felkavarta a sorrendet

Részletes eredmények

A 61 autóból egyébként az eső miatt csak 47 futott értékelhető mért kört, így túlságosan sok szót mi sem szeretnénk fecsérelni az eredmények szempontjából teljesen lényegtelen gyakorlásra. Folytatás 21:20-tól!

Címlapkép: Jake Galstad / LAT Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.