Gyári GTD Pro programmal érkezik 2024-re a Ford Mustang GT3!

Korábban már épült jó néhány GT3-as Mustang, azonban olyan szintű gyári programot, mint a jelenlegi GT4-es verzió, egy sem kapott. Ez fog megváltozni két év múlva, egy grandiózus projekt keretein belül.

Az új Mustang versenyautót a GT4-es verzióhoz hasonlóan a kanadai Multimatic fogja építeni, akik az utóbbi években rakás komoly projekt mögött álltak. Pár éve ők vették át a Mazda DPi programját, jelenleg pedig a Porsche és Audi LMDh autóin dolgoznak. Az autót az 5 literes Coyote V8 fogja meghajtani, amelyet a Ford rali specialistái fognak fejleszteni az M-Sportnál. Nekik bőven van már tapasztalatuk a GT3-as technikával, hiszen pár évvel ezelőtt az M-Sport fejlesztette és versenyeztette a Bentley Continental versenyautókat. A Mustang teszt-, és fejlesztőpilótája a jó öreg Joey Hand lesz, 2023 végére pedig már egy versenyképes modellel terveznek, amelyet 2024-ben már ügyfelek is megvásárolhatnak majd. Természetesen a GTD Pro-ban a gyári csapat autó fognak majd indulni.

Ezzel az IMSA Sportautó-bajnokságban ismét újjáéled a legendás Ford-Chevrolet riválizáció, hiszen ugyancsak 2024-re a Corvette is elérhetővé teszi ügyfelei számára Z06 GT3.R-t. Az idei szezonra bevetett GTD Pro Corvette amúgy csak egy “visszafolytott” GTE versenygép, két év múlva ők is egy teljesen új modellt vetnek majd be.

Címlapkép: Racer/Ford Motorsport
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.