🇺🇸 Rolex 24: Bourdais volt a leggyorsabb az utolsó edzésen

A három esős, kevésbé mérvadó edzés után most mutatkoztak meg először az erőviszonyok, a kvalifikációs futamot egy hete megnyerő Acura pedig jókora pofont kapott a Cadillactől…

Szombat késő délután megrendezték a daytonai 24 órás verseny utolsó szabadedzését, amely a négy közül gyakorlatilag az egyetlen olyan gyakorlás volt, melyen szárazon, ideális körülmények között körözhettek a versenyzők. Ilyen feltételek mellett Sébastien Bourdais autózta a legjobb időt, ezzel az élre röpítve a Chip Ganassi Racinget a Roar legelső edzése óta először. A francia pilóta 1:34.732-vel zárt, idejét az edzés negyedénél futotta Cadillacjével, melyet a futamon majd Renger van der Zandéval, Scott Dixonnal és Álex Palouval oszt meg.

Bourdais mögött honfi- és márkatársa, Loïc Duval zárt a 2. helyen a JDC-Miller Motorsports színeiben, míg a 3. helyre José-Maria López hozta be az Ally Cadillacet. A friss WEC-világbajnokot a maradék két Cadillac követte, és csak a DPi-sor végén, a 6-7. helyen következett a két Acura.

1-4-ben végzett a két Ganassi Caddy

LMP2-ben United Autosports győzelem született, az ülését minden bizonnyal veszélyben érző Phil Hanson 1:37.639-es időt villantott. Őt Ferdinand Habsburg követte a Tower Motorsport Orecájával, majd a 3-4. helyen következett a két PR1/Mathiasen Oreca, Tincknell–Lapierre sorrendben. Mögöttük VeeKay (Racing Team Nederland) – Allen (Algarve Pro Racing w/ G-Drive) – Herta (DragonSpeed) – Dalziel (Era Motorsport) – Fjordbach (High Class Racing) – Rasmussen (Algarve Pro Racing w/ G-Drive) sorrend alakult ki.

Az LMP3-as kategória értékelését 1:43.594-gyel Rasmus Lindh hozta az Andretti Autosport Ligier-nek. Mögötte a Mühlner Motorsports America két Duqueine-ja végzett Moritz Kranz – Charles Crews sorrendben, majd következett Trenton Estep a Forty7 Motorsports Duqueine-nal. Ötödik lett a kétszeres bajnok és kétszeres daytonai kategóriagyőztes João Barbosa (Sean Creech Motorsport), majd Matthew Bell (AWA) és Garett Grist (Performance Tech Motorsports) következtek. A Riley Motorsports és a CORE Autosport nem teljesített mért kört.

GTD Pro-ban a pole-pozíciót is megszerző 63-as TR3 Racing Lamborghini bizonyult a leggyorsabbnak, Mirko Bortolotti 1:46.085-ös időt repesztett. Őt Matteo Cairoli (WeatherTech Racing) és Jack Hawksworth (Vasser Sullivan Racing) követték, a negyedik Jules Gounont (WeatherTech Racing) pedig már megverte a “sima” GTD győztese, Jan Heylen (Wright Motorsports). A belga mögött három Mercedes következett Marciello (Sun Energy 1 Racing) – de Quesada (Alegra Motorsports) – Skeen (Gilbert Korthoff Motorsports) sorrendben, az 5. pedig az egyetlen Acura NSX lett, melyet a Gradient Racing indít.

Részletes eredmények

Ezzel véget értek az edzések, már csak a fő megmérettetés, a 24 órás verseny van hátra, amely magyar idő szerint szombat este 19:40-kor rajtol. Az IMSA TV-n lehet élőben nézni.

A rajtrács

Címlapkép forrása: Chip Ganassi Racing hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.