🇺🇸 Rolex 24: Visszatért az élre az Acura, Albuquerque nyerte az éjszakai edzést

Filipe Albuquerque volt a leggyorsabb a daytonai 24 órás verseny harmadik szabadezésén, amely az első kettőhöz hasonlóan trükkös időjárási körülmények között zajlott, az eredményekből így továbbra sem feltétlenül lehet kiindulni.

Nem kedvezett az időjárás csütörtökön a daytonai 24 órás verseny mezőnyének: azok után, hogy az első és a második szabadedzés is részben vizes körülmények között zajlott, a már sötétben megtartott harmadik gyakorláson is nedves, csúszós pálya fogadta a csapatokat.

A 105 perces gyakorlás legjobb idejét röviddel az első óra vége után a tavalyi győztes Konica Minolta Acura egyik pilótája, Filipe Albuquerque autózta 1:48.730-cal. A portugál sofőr a szombat este rajtoló versenyen majd Ricky Taylorral, Will Stevensszel és Alexander Rossival osztozik a 10-es rajtszámú Acura DPi-on. Albuquerque több mint hét tizeddel verte a teljes mezőnyt, hozzá legközelebb Álex Palou tudott érni, aki a 2. helyre hozta be a 01-es Ganassi Cadillacet, míg a 3. helyen a félidőig vezető Meyer Shank Acura végzett Tom Blomqvisttal.

LMP2-ben a G-Drive végzett az élen, Luca Ghiotto a legjobb körén mindössze 14 ezreddel maradt el Blomqvisttól, így megszerezte az abszolút 4. helyet, a P2-es pilóták közül ráadásul ő volt az egyetlen, aki be tudott menni 1:51 alá. Mögötte Ferdinand Habsburg (Tower Motorsport) és az első szabadedzést meglepetésre megnyerő Patricio O’Ward (DragonSpeed) végeztek. Az LMP3-as kategória értékelését magasan a Mühlner Motorsports America nyerte, a belga tinédzser, Ugo de Wilde majdnem két másodpercet adott a géposztályon belül mögötte végző Sebastian Priaulx-nak, és megverte a GTD- és a GTD Pro-kategóriák győzteseit is. Utóbbi két géposztályban egyaránt Mercedes siker született, Pro-ban a 97-es WeatherTech Racing-, míg a “sima” GTD-ben a 75-ös Sun Energy 1 Racing autó nyert. A legjobb köröket Daniel Juncadella és Raffaele Marciello jegyezték.

Részletes eredmények

A 61 autóból 54-en teljesítettek mért kört. A két Action Express Cadillac, a két Heart of Racing Aston Martin, a KCMG Porsche és a 25-ös BMW egyáltalán nem volt a pályán, míg a 02-es Ganassi Cadillac kiment ugyan kipróbálni az autót, de mért kört nem futottak. A piros zászló egyetlen alkalommal került elő.

Folytatás késő délután, 17:20-tól a negyedik szabadedzéssel!

Címlapkép: Martin Spetz / Daily Sportscar
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.