F3: Újabb ülések találtak gazdára!

Egyre inkább formálódik a 2022-es Formula–3-as mezőny, az elmúlt napokban sorra jöttek az újabb és újabb bejelentések. Sajnos azonban azt kell mondanunk, hogy akárcsak egy kategóriával feljebb, itt sem minden idők legjobb rajtrácsa van kialakulóban.

A héten már beszámoltunk arról, hogy Reece Ushijima a Van Amersfoort Racing versenyzője lesz, a spanyol Pepe Marti is fellép az F4-es kategóriából, valamint hogy idén is drukkolhatunk egy honfitársunknak, Tóth László személyében.

A magyar versenyző korábbi csapatához, a Campos Racinghez érkezik Hunter Yeany, akinek a nevével már találkozhattunk tavaly a bajnokságban, hiszen Enzo Fittipaldi F2-es fellépését követően ő ülhetett be Spában és Zandvoortban is a Charouz egyik autójába. Az amerikait külföldi fórumokon nagyon dicsérik, hazája junior bajnokságaiban nem is szerepelt rosszul, azonban az F3-ból egyelőre inkább kicsúszások és balesetek fűződtek a nevéhez. Tehetsége azonban minden bizonnyal meg van, idén pedig egy teljes szezont kap, hogy bizonyítson. Más kérdés, hogy a spanyol istálló sem éppen a legnagyobb előrelépés számára.

Szintén a bizonyítás éve lesz az idei Roman Staněk számára, aki 2022-re megkapja a lehetőséget, hogy egy ütőképes istálló autójában versenyezhessen. A cseh a Tridentnél nyomhatja a gázt, amellyel jó esélye nyílhat arra, hogy megmutassa, mire is képes valójában. Tavaly már a Hitech GP-nél is össze tudott szedni két dobogós eredményt, tehát egyáltalán nem ügyetlen versenyző, csak kicsit lassan fejlődik és véleményem szerint 2020-ban túl hamar dobták be a mély vízbe. Azonban két teljes szezonnal a háta mögött, idén már tényleg már győzelmeket várunk tőle.

Rafael Villagómezt már korábban is fűzték szálak a Van Amersfoort Racinghez, hiszen az előző évben az Euroformula Open sorozatban is náluk versenyzett, valamint a VAR csapatfőnöke, Tom Claessen által irányított szervezet látja el a menedzselését is. Ezek fényében nem meglepő, hogy a mexikói végül bevásárolta magát az F3-as csapatba. Amiért húzom a számat az ő bejelentése kapcsán, az az, hogy még abban a lényegesen gyengébb bajnokságban sem tudott semmilyen érdemi eredményt felmutatni, még csak dobogóra sem állt. F3-ban is pont nélkül zárta az évet és egy 13. hely volt a legjobbja. Persze láttunk már nagy feltámadásokat, elég csak tavalyig visszamenni, de ha őszinték akarunk lenni, nem éppen benne látjuk a jövő tehetségét.

Tóth Laci első csapattársát is bejelentették, az olasz Francesco Pizzi kapta meg az ülést. A 17 éves versenyző F4-es színtéren ért el sikereket: az Arab Emirátusokban bajnoki címet szerzett, az olasz bajnokságban pedig második lett 2020-ban. Tavaly azonban egy eléggé csalódás keltő évet produkált a Formula Regionalban, csupán 12 pontot gyűjtött össze. Nehéz eldönteni, hogy mire lehet képes, de talán az F3-ban fény derülhet a valódi tudására.

Címlapkép forrása: Formula-3 hivatalos oldala

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.