Feléleszti sportautó programját az M-Sport, néhány IMSA beugrással idén!

Az M-Sport mindenki számára egyenlő a ralival és a Forddal, Sébastien Loeb pedig be is állított pár rekordot a múlt heti Monte Carlo-ralin az új Puma WRC-vel. Az M-Sportnak azonban az utóbbi években volt egy sportautós programja is, a “hatalmas” Bentley Continental GT3-as gépek pedig komoly sikereket értek el a színeikben.

A Bentley program 2020 eleji leállítása óta, Malcolm Wilson csapatának kihasználatlan személyzete és egy új építésű gyára is “unatkozott-porosodott.” Ez azonban nem marad túl sokáig így, hiszen ahogy mi is megírtuk 2 napja, a M-Sport fogja a két év múlva érkező, gyári Ford Mustang GT3 program motorjait fejleszteni.

Aztán azóta egy kissé váratlan hírt is bejelentettek a britek, az éppen zajló daytonai 24 órás alatt. Már az idei szezonban beugranak az IMSA Sportautó-bajnokság 3 fordulója, egy LMP2-es Orecaval. Az M-Sport az Era Motorsport egyik autóját fogja használni, és az indianapolisi csapat bázisán fogják felkészíteni az autót. Bár a pontos program még nem hivatalos, elvileg a június végi, Watkins gleni 6 óráson debütálnak. Majd indulnak az augusztusi, sprint fordulóban Road American, szezonjukat pedig az évzáró Petit Le Mans-on fejeznék be.

Címlapkép: Drew Gibson 
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.