36 autó indul idén az Ázsiai Le Mans-szériában

Véglegesítették a február 12-én rajtoló ALMS-szezon nevezési listáját, amely végül 36 autót tartalmaz.

Még december elején tette közzé előzetes nevezési listáját az ALMS, amely mindössze négy LMP2-es autót és egy rendkívül népes GT-mezőnyt tartalmazott, egyelőre versenyzők nélkül. Január utolsó napján véglegesítették a listát, amely szerint a nevező autók száma végül 36-ra csökkent, öt egység ugyanis visszalépett, valamint nevezett két új GT3-as egység.

A visszalépő autók az YC Panda Racing egyik Audi R8 LMS GT3 Evója, az Evisu Racing Aston Martin Vantage GT3, az 54-es SPS Automotive Performance Mercedes-AMG GT3 Evo, a 61-es AF Corse Ferrari és egy LMP3-as egység, a BHK Motorsport. Őket ellensúlyozza részben a két új nevező, amely egy Dinamic Motorsport Porsche és egy Attempto Racing Audi. Mindemellett pedig a kétfordulós bajnokság második hetén, Abu Dhabiban lesz egy ötödik LMP2-es autó is, amelyet a United Autosports indít. Az Oreca pilótái Paul di Resta és Josh Pierson lesznek, Dubaiba pedig azért nem utaznak el, mert Pierson a vasárnapi verseny másnapján tölti be a 16. életévét, ez alatt pedig nem versenyezhet.

A csúcskategóriát jelentő LMP2-ben a négy teljes szezonos egység a Nielsen Racing, a High Class Racing és a Graff lesz egy-egy Orecával, az egyetlen Ligier-t pedig az ARC Bratislava indítja. A Nielsen Racing és a Graff LMP3-ban is nevez (utóbbi a G-Drive színeiben), mellettük ott lesz a DKR Engineering, a CD Sport, az Inter Europol Competition, a Konrad Motorsport, a Rinaldi Racing és a Koiranen Motorsport is. A népes GT-mezőnyben – többek között – olyan csapatok lesznek jelen, mint a Haupt Racing Team, az Optimum Motorsport, az AF Corse, a Herberth Motorsport, a Walkenhorst Motorsport, a Kessel Racing, vagy a TF Sport.

A teljes nevezési lista

Az Ázsiai Le Mans-széria 2022-es idénye február 12/13-án kezdődik Dubai-ban, és egy héttel később Abu Dhabiban be is fejeződik.

Címlapkép: Asian Le Mans Series
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.