Átalakítja technikai részlegét az Alpine a 2022-es szezon előtt

Egy előre tervezett téli program részeként az Alpine változtatásokat hajtott végre az F1-es csapat technikai részlegén.

Miközben az Alpine továbbra is azon munkálkodik, hogy előrébb lépjen a rajtrácson, Laurent Rossi, a cégcsoport vezérigazgatója bemutatta, hogy milyen változtatások történtek a 2022-es szezon előtt. A leendő csapatfőnök személyét illetően továbbra sem érkezett bejelentés – a legesélyesebbnek továbbra is Otmar Szafnauer tűnik –, a technikai részlegen máris történtek módosítások.

A korábban a McLarennél és a Ferrarinál és vezető pozíciókban dolgozó Pat Fry műszaki főigazgatói előléptetést kapott, eddigi pozícióját, a technikai igazgatót pedig mostantól Matt Harman tölti be, aki eddig mérnökigazgató volt. Műszaki főigazgatóként Fry lesz felelős az Alpine összes műszaki tevékenységéért, amely magában foglalja az autó teljesítménycéljának meghatározását, a csapat erősségeinek meghatározását, valamint annak kidolgozását, hogy a felsővezetés hol tud fejlesztéseket végrehajtani a jövőben.

Harman az autó teljesítményének biztosításáért és az alatta dolgozó műszaki szervezet rendezéséért felel majd. Korábban (2011-től 2018-ig) a hajtásláncért és az erőátviteli rendszerek tervezéséért felelt a Mercedesnél, tapasztalatával segítheti majd a Renault motorok kedvezőbb integrációját az Alpine autóiba.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.