F3: Franco Colapinto lett a VAR harmadik versenyzője az idei szezonra

A tavaly címért harcoló Prema-Trident kettős után, a Van Amerfoorst Racing a harmadik csapat, akik bejelentették teljes felállásukat a 2022-es FIA F3-as idényre.

A szériában debütáló hollandoknál marad a HWA-tól “megörökölt” mexikói Rafael Villagomez, mellé pedig szintén múlt héten jelentették be a brit színekben versenyző (de japán származású amerikai 🤔🙃) Reece Ushijima érkezését. Az enyhén fura kettős mellett az argentin Franco Colapinto debütál a szériában. A 18 éves srác 2019-ben “került fel a formula autózás térképére”, amikor nagyon dominánsan behúzta a spanyol F4-es címet. Két évvel ezelőtt harmadikként zárta a Formula Renault-eurokupát és a Toyota Racing Series-t is, tavaly pedig egy vegyes sportautós/F3-as szintű idény futott.

A G-Drive LMP2-es Orecajával (csak névlegesen Aurus) teljesítette az Ázsiai- és az Európai Le Mans-szériát is, dobogókat és győzelmeket gyűjtve a szezon során (az ALMS-t 3., az ELMS-t pedig 4. helyen zárták összetettben). A csapatfőnök Roman Rusinov és Nyck de Vries váltótársaként pedig a Le Mans-i 24 óráson is indult, amit a kategória hetedik helyén zártak. Közben az MP Motorsport színeiben vágott neki a a FREC évadjának, viszont az ELMS ütközések miatt az első fordulókat szinte teljesen ki kellett hagynia. Aztán Zandvoorttól arrafelé már belerázódott az élmezőnybe, két győzelmet szerezve a szezon végéig. A két kihagyott, és két lenullázott forduló tükrében nem is volt annyira rossz az összetett hatodik helye.

Az, hogy reálisan mit kellene tőle elvárni idén, egy nagyon jó kérdés.

Címlapkép Van Amerfoorst Racing
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.