Hosszú távú szerződést kötött egymással az Aston Martin és az Aramco

Ha nincs Mercedes, jó az Aston Martin is: az Aramco csütörtökön bejelentette, hogy hosszú távú szerződést kötött a silverstone-i istállóval!

Októberben merültek fel a nemzetközi sajtóban olyan híresztelések, miszerint a Mercedes a 2021-es szezon végén megszakítja hosszú ideje tartó együttműködését a Petronas olajtársasággal, helyette pedig a Forma-1 új globális partnerével, az Aramcóval lép szövetségre. Az értesüléseket az érintett felek természetesen azonnal cáfolták, a Petronas pedig hamarosan be is jelentette, hogy 2025-ig a Mercedes névadó főszponzora marad.

Ezzel azonban nem értek véget az Aramcóval kapcsolatos hírek: csütörtök délután az Aston Martin csapata hivatalos közleményt adott ki, melyben tudatják, hogy hosszú távú megállapodást kötöttek a Szaúd-arábiai olajvállalattal. A közlemény szerint a felek partnersége kiterjed majd a nagy hatékonyságú belsőégésű motorok, valamint nagy teljesítményű, fenntartható üzemanyagok, illetve korszerű kenőanyagok fejlesztésére, valamint a nem fémes anyagok járművekben történő alkalmazásának fellendítésére.

A közös kutatás-fejlesztési tevékenységek mellett az Aston Martin és az Aramco együttműködése magában foglalja majd a csapatszponzori jogokat, licencszerződést, valamint kizárólagos márkajelzési jogot ad az Aramco részére az üzem- és kenőanyagok terén az Aston Martin versenyautóin. Mindennek eredményeképp a csapat hivatalos neve Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Teamre változik, miközben az Aramco a Forma-1 exkluzív partnere is marad.

Az Aston Martin és az Aramco közös célja, hogy 2025-re a Forma-1 kizárólag fenntartható üzemanyagokkal működjön, mindemellett pedig a közúti járművek üzemanyaghatékony motortechnológiáinak fejlesztésére és kereskedelmi forgalomba hozatalára, valamint a hatékonyabb hibrid motorok fejlesztésére is összpontosítanak.

Címlapkép: Andy Hone / Motorsport Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.