Vezérigazgatót keres az FIA!

Megtette az első lépéseket a beígért reformok felé az FIA decemberben megválasztott új elnöke, Mohammed Ben Sulayem. A tizennégyszeres Közel-keleti ralibajnok vezérigazgatót keres a Szövetség élére.

Mohammed Ben Sulayemet a reform jeléül választották az FIA elnökévé, a 60 éves férfi ugyanis a Nemzetközi Autómobil-szövetség teljes körű pénzügyi ellenőrzését és egy új irányítási folyamat felállítását hangoztatta választási programjaként. Ütemtervének egyik kulcsfontosságú eleme egy vezérigazgató kinevezése, mely terveit a megválasztását követő éves közgyűlésen, valamint a Motorsport Világtanács és az Automobilitási Világtanács csütörtöki közös ülésén vitatták meg. Az elnök három munkacsoport megalapítását jelentette be.

A CEO Recruitment Working Group, magyarul Vezérigazgató-toborzási Munkacsoport célja, hogy „segítse az elnöki csapatot annak érdekében, hogy megállapítsák, milyen kulcsfontosságú tulajdonságok szükségesek ahhoz, hogy valaki vezérigazgatóként intézni tudja a szövetség operatív ügyeit”. Az Irányítási Felülvizsgálati Munkacsoport kinevez majd egy független irányítási tanácsadót, ezt követően pedig „azonosítja az FIA irányítási struktúrájával kapcsolatos legfontosabb kérdéseket, prioritásként kezeli az e kihívások orvoslására irányuló erőfeszítéseket, és ütemterveket dolgoz ki a szóban forgó problémák kezelésére”. Végül pedig a Pénzügyi Felülvizsgálati Munkacsoport, amely ugyancsak egy független cég bevonásával „azonosítja az FIA pénzügyi gyakorlatával kapcsolatos legfontosabb kérdéseket, hogy megállapítsa, szükség van-e változtatásokra”.

Az első két munkacsoport elnöke az FIA szenátusának új elnöke, Carmelo Sanz de Barros lesz, a harmadikat pedig az FIA elnökhelyettesei, Robert Reid és Tim Shearman társelnökökként irányítják majd. Mindkét világtanács elnökei tevékenykednek majd mindegyik munkacsoportban, különösképpen az FIA alelnöke, Fabiana Ecclestone, aki a vezérigazgató keresésében játszik majd kulcsszerepet, míg David Richards az irányítási munkacsoportot felügyeli.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy ki lehet az FIA vezérigazgatója.

Címlapkép: XPB Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.