Massa és Glock váltótársakként indulnak egy interlagosi túraautóversenyen

Timo Glockkal – aki akaratlanul is kulcsszerepet játszott a 2008-as év Forma–1-es világbajnoki címének alakulásában – áll össze Felipe Massa a Stock Car Pro Series jövő hétvégi páros versenyén, Interlagosban!

Ki ne emlékezne a 2008-as Brazil Nagydíjra? Felipe Massa futamgyőztesként vágtatott át a célvonalon és körülbelül fél percig világbajnoknak is érezhette magát, ekkor azonban az egyre inkább vizesedő pályán száraz aszfaltra alkalmas gumikon köröző Timo Glockot megelőzte Lewis Hamilton, így a brit zárta az élen a pontvadászatot. Glockot az eset után álruhában kellett kicsempészni a pályáról a feldühödött hazai szurkolók elől, és családja pedig még évekkel később is kapott névtelen levelekben halálos fenyegetéseket, kettejüknek azonban Massával sohasem volt különösebb problémájuk egymással. A brazil pilóta 13 évvel az eset után beszélt a Sky Sportsnak a 2008-as szezonzáróról, és elmondta, hogy soha egy pillanatig sem neheztelt Glockra, és egyáltalán nem gondolja, hogy bármit is szándékosan tett volna aznap.

Massa idén a Lubrax | Podium Stock Car Team 19-es rajtszámú Chevrolet Cruze-ának állandó versenyzője lesz Brazília első számú túraautó-bajnokságában, a Stock Car Pro Series-ben. Az interlagosi szezonnyitó a hagyományok szerint egy páros verseny, ahová a pilóták váltótársat hívnak maguk mellé, Massa pedig úgy döntött, hogy Glockot választja.

Minden szempontból különleges lesz a Massa–Glock párosítás egy interlagosi futamon

„Tavaly találkoztunk Timóval a São Pauló-i Nagydíjon, váltottunk pár szót, majd felvetődött bennem az ötlet, hogy esetleg együtt induljunk Interlagosban. Felvetettem a dolgot a szponzoraimnak, akik hamarosan bele is egyeztek. Természetesen célunk, hogy jó eredményt érjünk el, de emellett ennek a felállásnak a motorsport teljes kontextusát tekintve is fontos mondanivalója van. Közvetlen kapcsolatban vagyok Timóval, minden lényeges információt megosztok vele a futamunkkal kapcsolatban” – idézi Massát a Motorsport.com.

„Nagyon boldog vagyok, hogy Felipe partnere lehetek a são pauló-i futamon. Nagyon izgalmas lesz, és egy különleges hétvége lesz a pályafutásom tekintetében. Egy ideje már követem a Stock Car Pro Series-t, rendkívül érdekes bajnokság, az autókat látszólag nem egyszerű vezetni. Felipe már küldött nekem néhány fedélzetikamerás-felvételt, szóval el tudtam kezdeni tanulmányozni az autót. Jó móka lesz, hiszen ez a bajnokság tele van nagy nevekkel, gyors versenyzőkkel. Remélem, én is gyors leszek majd!” – fogalmazott az előtte álló kihívással kapcsolatban Glock.

A Stock Car Pro Series interlagosi páros futama február 13-án, magyar idő szerint 17:55-kor rajtol, élőben lehet nézni a Motorsport.tv oldalon.

Címlapkép: Rainer Schlegelmilch / Motorsport Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.