Mikel Azcona lesz Michelisz Norbi csapattársa a BRC-nél!

Pár napja már volt egy “derült égből Hyundai-csapásunk“, és ma megkaptuk a másodikat is! A TCR Europe császár Azcona csatlakozik a Hyundaihoz az idei szezonra, és Michelisz csapattársa lesz az olasz BRC Racingnél.

Bár a tavalyi szezonjuk nem sikerült a legjobban, ekkora mozgolódásra azért mégsem számítottunk a koreai gyártónál. Ugyan Tarquini visszavonulása előrevetítette, hogy a BRC-nél lesz minimum egy pilótacsere, azóta majdnem teljesen átalakult a gyártó WTCR programja.

A folyamat a “karmester”, Andrea Adamo távozásával kezdődött még december közepén. Egy hónappal később pedig Engstelerék bejelentették, hogy Hondákkal folytatják a WTCR-ben és a német bajnokságban is, Franz fia, Luca pedig szintén elhagyta a koreai gyártót, az Audihoz igazolva.

Változatlan pilótasor a Hondánál, Engstlerék is velük indulnak

A mai hír két kérdésre választ adott, hiszen megtudtuk, hogy Michelisz Norbit megtartja a gyártó és csapata, mellé pedig Azcona érkezik a Cuprától. Ezzel együtt viszont jóval több, új kérdést vetett fel. Kezdjük a magyar szempontból fontosabbal: a fiatal spanyol zseni távozása vajon miként hat a Cupra-Zengő együttműködésre??? Egyáltalán Azcona távozásával van-e értelme azt feltételezni, hogy a spanyolok ott maradnak Zengő Zoliék oldalán? Bár Bence kollégánk felvetette, hogy Ekströmöt be lehetne vetni. 😁 Ha már a magyar csapatnál tartunk, a BTCC-s forrásaim olyasmiket emlegettek, hogy Huff ajánlatot kapott pár csapattól a brit bajnokságból 2022-re. Aztán az utóbbi hetekben eléggé elcsendesedtek az illető madárkák, és immár azok a pletykák terjednek, hogy egyik ajánlat sem füllött Huffy fogára (avagy nem szerepelt benne elég 💲💲💲).

Másik kérdés, hogy lesz-e Engstlerék nélkül egy második, Hyundaiokkal versenyző csapat, és ha nem, mi lesz a francia Jean-Karl Vernay sorsa, aki tavaly harmadikként zárta a pontversenyt, és a koreai márka elsőszámú bajnoki esélyese volt???

Címlapkép: Hyundai Motorsport
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.