MotoGP: Bagnaia újabb két évet maradhat a Ducatinál

Mint az közismert, 2022-ben rengeteg versenyzőnek jár le a szerződése, így jöhet némi átrendeződés pilótafronton. A Ducati úgy tűnik elébe megy az eseményeknek, és újabb két évre szeretnék maguknál tartani hazai pilótájukat, Francesco Bagnaia-t. Az olasz versenyző 2019-ben Moto2-es világbajnokként debütált, és két év Pramac Ducati után léptették elő a gyári istállóhoz.

Bagnaia 4 győzelemmel (amit az utolsó 6 futamon szerzett) és összetett 2. hellyel hálálta meg a bizalmat. Első teljes gyári évében felülmúlta a rutinos Jack Millert, és a legjobb Ducatis volt. Emlékezetes, hogy az első futamgyőzelméhez Doviziosot idéző precizitással győzte le Marc Marquezt egy utolsó körös csatában. Bár a világbajnoki cím 2007 óta várat magára a Ducati számára, de Bagnaia személyében új reménységet látnak, aki nem mellesleg hazai pilóta is. Ráadásul látva a motor tavaly év végi teljesítményét és a Yamaha visszaesését, a 2022-es év egyik esélyeseként tartják számon.

Hivatalos bejelentés egyelőre nem történt, de több forrás szerint is a végső fázisában van az újabb szerződés, szóval elképzelhető, hogy már a tavaszt sem várják meg a bejelentésekkel.

Közel vagyunk a szerződés újításhoz. Ha nem jön közbe semmi meglepő, akkor meglesz, hiszen a fejlődés így természetes.

Paulo Ciabatti, a Ducati sportigazgatója

Bagnaia, mint elsőszámú versenyző

Ami érdekesebb kérdés lehet, hogy kit jelölnének második számú pilótának. Miller tavaly a várakozáson alul teljesített, de az ő rutinja, és az idei év lehetőség neki még a bizonyításra. Márkán kívül valószínűleg nem kell nézelődniük, hiszen idéntől 8 motorjuk is van a mezőnyben. Aki viszont a legígéretesebb volt tavaly, az Jorge Martin, aki jelenleg a Pramacnál versenyez. Sérülés miatt több futamot is kihagyott, így is az év újonca lett, ráadásul futamot is nyert – szemben a nála jóval rutinosabb csapattárs, Johann Zarco, aki rengetegszer volt közel, de 2017 óta vár az első sikerre. Arra is emlékezhetünk, hogy Bagnaia és Miller is a Pramac csapattól lett előléptetve, hiszen a privát Ducatik közül a Pramac csapat az, aki mindig megkapja az aktuális évi technikát. A szezon során valamikor választ kapunk ezekre a kérdésekre – lehet már hamarabb is, mint ahogy az elmúlt években megszoktuk.

Képek forrása: motogp.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.