F3: Ido Cohen és William Alatalo a Jenzer Motorsporthoz igazolt

Igencsak csend volt az utóbbi egy hétben a Formula-3 háza tájáról, amikor Zak O’Sullivant bejelentette a Carlin. Az elmúlt másfél napban aztán két új hírt is kaptunk, és mindkettőt a a svájci Jenzer Motorsporttól.

Tegnap tette közzé a a csapatbajnokság 9. helyén végző gárda, hogy az említett Carlin csapattól leigazolta Ido Cohent, aki második szezonját kezdi meg a szériában. A 20 éves izraeli versenyző erős közepesnek nevezhető, az olasz és német F4-ben is dobogókig jutott, mint ahogyan 2 évvel ezelőtt az Euroformula Openben is. Az olasz szériát összetett hatodikként zárta három éve, és mindegyik bajnokságban kiegyensúlyozott volt, még ha nem is döntögetett rekordokat. Nos, tavaly az F3-ban és a részleges FREC szezonjában is tartotta ezt a kiegyensúlyozottságot, méghozzá annyira, hogy egyetlen pontot sem szerzett a két bajnokságban…

Természetesen ha a félig tele pohár szemszögéből nézzük, első F3-as évében több alkalommal is közel került a pontszerzéshez, Hollandiában akár a dobogóra is esélye lehetett volna, végül azonban pont nélkül zárta a szezont. Ma délután pedig egyik csapattársát is bejelentette a Jenzer. Ő a Formula Regional European Championshipből érkező William Alatalo lesz. A 19 éves, etióp származázú, finn születésű versenyző tavaly az összetett 11. helyén végzett a sorozatban, egy dobogóval. A 2021-es valenciai teszten már kipróbálhatta a csapat autóját, idén pedig teljes szezonra készül. Az egyelőre még nem ismert, hogy ki csatlakozik majd harmadikként a pároshoz, mindenesetre gyanúsan nem a mezőny legerősebb felállása lesz a Jenzeré.

És ha már F3-as híreknél tartunk, ma délben mi is beszámoltunk róla, hogy Juan Manuel Correa az ELMS-ben is teljes évet fut idén. Erről az alábbi beharangozóban olvashattok.

Jack Aitken, Pietro Fittipaldi, Juan Manuel Correa vagy Augusto Farfus- és ez csak pár név az idei ELMS nevezőlistáról!
Címlapkép: Joe Portlock – Formula Motorsport/Getty Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.