Egy Audival csatlakozik a DTM mezőnyéhez az Attempto Racing

Bár eddig azt csiripelték a madárkák, hogy idén is két csapattal (ABT Sportsline és Team Rosberg) indul a DTM-ben az Audi, az Attempto Racing csatlakozásával háromra bővült ez a szám.

A német gárda versenyzője a 19 éves Marius Zug lesz- és nem nem bennetek van a hiba, ha a neve semmit sem mond netek. Zug már 16 éves kora óta sportautózik, tehát nem a szokásos, formula autós kezdete volt a karrierének. 2019-ben másodikként zárta az ADAC GT4-es bajnokságot, valamint a GT4 European Series Pro-Am kategóriáját. Azóta az olasz GT mezőnyében versenyzett (egy szezon az olasz GT bajnokságban és egy részleges a Campionato Italiano Gran Turismo Endurance-ben), a korábbi túraautós zseni, Roberto Ravaglia BMW-s csapatával. Ez idő alatt négy dobogót szerzett az öregedő M6-os bömbivel.

Zugot a születésnapján, február hatodikán igazolta le az Attempto, ma pedig hivatalossá vált, hogy a DTM-ben indul az Audival. Mindenképpen mély vízbe dobás lesz ez számára, az pedig nem egyértelmű még, hogy kap-e a csapat gyári támogatást a neckarsulmi gyártótól.

Címlapkép: Ferdi Kräling/Motorsport-Bild GmbH
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.