LMP2-es technikával debütál a WEC-ben Daniil Kvyat

Miután a 2021-es évet az Alpine kötelékében töltötte Kvyat, és nem versenyzett egyáltalán, az idei szezonban belevág a sportautózásba, hazai csapatához, a G-Drive-hoz igazolva.

Kvyat az LMP2-es mezőny Pro “részlegéhez” fog tartozni, és a 26-os számú Orecat az osztrák René Binder és az ausztrál James Allennel fogja megosztani a szezon során. Kvyat érkezésével pedig teljessé vált az LMP2-es kategória nevezőlistája, hiszen a G-Drive volt az egyetlen csapat, akik csak két versenyzőt jelentettek be eddig. Az orosz csapat a 2017-es szezont követően tér vissza a WEC-be, mint teljes éves induló. Ugyan az elmúlt években is láthattuk őket pár futamon, és a Le Mans-i 24 órásokon, a teljes programjukat az európai (ELMS) és ázsiai (ALMS) szériákban futották. A tavalyi ELMS szezonban a csapatfőnök Roman Rusinov, Franco Colapinto és Nyck de Vries negyeddiként zárták a bajnokságot, míg a másik autóval Rui Andrade és John Falb nyolcadikak lettek. Az ázsiai bajnokság LMP2-es kategóriáját megnyerte a Binder-Habsburg-Yifei triójuk, míg Falb, Andrade és Colapinto harmadikként zárták a szezont.

Azért a fenti képnek van egy: ha nem tudunk megelőzni, jövő héten kiesel az ötödikről feelingje 😆

Argentin versenyzőjük, Colapinto 2022-ben az FIA F3-ban fog indulni (erről olvashattok a lenti cikkben), helyére pedig a korábbi F3-as, Alex Peroni érkezik az Indy Lights-ból. Ő lesz Falb, és a WEC-ben is induló Allen váltótársa az egyetlen ELMS-be nevezett Orecajukban idén.

Update: azóta kiderült, hogy mégis két autót neveznek az ELMS-ben az oroszok. A második, 53-as rajtszámú Orecaban a csapatfőnök Roman Rusinov, és kis meglepetésre Sophia Flörsch, valamint egy harmadik, még be nem jelentett versenyző indul idén.

F3: Franco Colapinto lett a VAR harmadik versenyzője az idei szezonra

A Gazprom által támogatott (a G-Drive név is onnan van) csapat technikai hátterét különböző alakulatok adták az elmúlt években, jeleneg a portugál Algarve Pro Racing partnerei. Két autóval pedig indultak az idei daytonai 24 óráson is. A Rast-Jones-Rasmussen-Heriau négyesük ötödik lett LMP2-ben és kilencedik összetettben, míg az Allen-Falb-Ghiotto-van der Helm felállásuk nem látta meg a kockás zászlót, kuplung gondok miatt.

Címlapkép forrása: Daniil Kvyat hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.