Nem derült ki, hogy az FIA mit lép az Abu Dhabiban történtek ügyében

Mohammed Ben Sulayem elnapolta annak bejelentését, hogy milyen eredménnyel zárult az FIA vizsgálata a tavalyi szezonzárón történtekkel kapcsolatban.

Az F1 Commission londoni ülésén ismertette a tavalyi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj utolsó körében történt eseményekkel kapcsolatos vizsgálat fejleményeit az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem. A szakember azonban egyelőre nem ismertette, hogy a Szövetség milyen intézkedéseket tervez a hasonló botrányok megakadályozására, hanem lényegében elnapolta az ítélethirdetést. Az FIA közleménye szerint Ben Sulayem be akarja építeni a csapatoktól kapott visszajelzéseket az FIA cselekvési tervébe, hogy a változtatások a lehető leghatásosabbak legyenek.

„Az FIA elnöke részletes megbeszéléseket folytatott a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjjal kapcsolatban. A felvetett ügyeket illető bizottsági visszajelzések integrálásra kerülnek az elnök elemzésébe, a következő napokban pedig nyilvánosan is ismertetjük a szerkezeti változásokkal kapcsolatos híreket és cselekvési tervet” – olvasható a közleményben.

Arról, hogy az FIA mit talált a vizsgálata során, vagy milyen tervei vannak, további részletek nem láttak napvilágot, de várható, hogy az irányító testület strukturális változtatásokat fog végrehajtani az F1-es versenyek szabályozásán. Ennek egyik leglényegesebb eleme lehet, hogy több támogatást kívánnak nyújtani a versenyigazgató részére, Michael Masi ugyanis a közvélekedés szerint a tavalyi szezonban túlterhelt volt és túl nagy nyomás nehezedett rá.

Masi sorsa egyébként továbbra is tisztázatlan. Az FIA maga is beismerte korábban, hogy felmerült az ausztrál szakember leváltásának terve, további hírek azonban nem jelentek meg. Egy kiszivárgott információ szerint az F1 az endurance-világbajnokság ismert versenyigazgatóját, Eduardo Freitast akarja megszerezni, ez azonban jelenleg nem több puszta híresztelésnél. Masi jövője, valamint a versenyirányítás tervei és az F1-es események lebonyolításának új struktúrája valószínűleg mind részét képezi majd annak a javaslatnak, amelyet az FIA hamarosan közzétesz.

Címlapkép: F1 / FOM
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.