Hét autóval vág neki a Mercedes az idei szezonnak, miközben a Rowe Racing kilépett a DTM-ből!

Miután pár hétig találgatta mindenki a Mercedes lehetséges DTM felállását, a németek ma végre bejelentették a 2022-es terveiket, hét gyári támogatású AMG GT3-mal. Közben pedig a tavaly a BMW-vel versenyző ROWE Racing is megerősítette, hogy elhagyja a bajnokságot.

Január végi cikkünben a Motorsportról inspirálódtunk, a forrás pedig, egy hibát leszámítva tökéletes sajtóértesülés volt. Pontosabban kettőt, hiszen pár hete még nem tudtuk biztosan, hogy a Mücke Motorsport marad-e a szériában. Végül Peter Mücke gárdája is elköteleződött a DTM iránt, autójukat pedig 2022-ben is Maximilian Buhk fogja vezetni, aki tavaly eredetileg Garry Paffet pótlására érkezett, a kétszeres bajnok skót Formula E kötelezettségei miatt, végül aztán teljes szezonra megtartották.

Amint megjósolta a Motorsport, a címvédő Maxi Götz átigazolt a HTP-hez, Lucas Auer mellé. Amiatt is tehette mindezt, hiszen a brit-svájci Philip Ellis idén az IMSA programjára koncentrál. Miután Götz távozott, Vincent Abril pedig a McLaren támogatott versenyzője lett, egy teljesen új felállással vág neki az idénynek Hubert Haupt csapata. A HRT leigazolta az indiai Arjun Mainit a szériából távozó GetSpeedtől, mellé pedig a Mercedes egyik legjobb fiatal versenyzője érkezik, Luca Stolz személyében.

Hová tűnt Damo… Dani Juncadella???

Tehetjük fel a jogos kérdést. Persze ez költői, hiszen a Mercedes endurance programjában kap nagyobb szerepet, Ellishez hasonlóan. A spanyol tavaly a GruppeM versenyzője volt, és annak ellenére sem tartották meg, hogy két autósra bővítették DTM programjukat. Ezen a ponton hibázott a Motorsport, hiszen Jucandellat és a régóta Mercedes versenyző Maro Engelt tippelte a csapathoz. Engelben igazuk is lett, mellé viszont a kanadai Mikaël Grenier érkezik. Az ő nevét még szoknia kell sokunknak.


Kevésbé pozitív hírekre váltva, egy szezon után elhagyja a szériát a ROWE Racing. A tavaly két BMW M6 GT3-mal versenyző német csapat egy elég nehéz szezonon van túl. Miközben Sheldon van der Linde a “pech császára volt” 2021-ben, és a futamok több mint felén kiesett, Timo Glocknál a sebesség is hiányoztt, és hetediknél nem szerzett jobb pozíciót.

A ROWE idén visszatér a GTWCE Endurance-kupájába, illetve indulnak néhány VLN fordulóban is. Helyüket, és Sheldon van der Lindet (gyanúsan Bruno Spenglerrel az oldalán) átveszi egy másik BMW-s csapat, immár az új, M4 GT3-at versenyeztetve. A Walkenhorst elvileg marad, Marco Wittmannal, mellé pedig Philipp Eng fog visszatérni a szériába a pletykák alapján.

Címlapkép: Gruppe C GmbH
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.