Alessio Deledda a Grasser Racing színeiben indul a DTM-ben

Mielőtt bárki nagyon megijedne, a Lord mellé három tapasztalt versenyzőt ültet az osztrák csapat, akik közül senki nevén sem lepődtünk meg, Deleddáén viszont annál inkább.

A 4 autós program első versenyzője, az osztrák Clemens Schmid még december elején be lett jelentve. A 31 éves pilóta 2020 óta tartozik Grasserék kötelékébe, akikkel azóta az IGTC-ben, az ADAC GT Masters-ben és a GTWCE Endurance-kupájában versenyzett. Korábban évekig – a DTM-be frissen érkezőAttempto Racing pilótája volt, a sportautózást követők számára porschés évei alatt lett ismert, hiszen két alkalommal megnyerte a Porsche GT3 Cup Challenge Middle East sorozatot. Tehát nem rossz versenyző, de csodákat én nem várok tőle.

A vártnak megfelelően, a 63-as Lamborghinivel indul az olaszok elsőszámú gyári pilótája, aki szerintem jelenleg a legjobb Huracán versenyző, Mirko Bortolotti. A Schmiddel egyidős olasz, aki korábban F2-es bajnok is volt (nem az FIA F2, hanem a Palmerék féle sorozat bajnoka), már tavaly győzelemért harcolt, amikor egy fordulóra beugrott a T3 art carjával, és szerintem komolyan számolni is kell majd vele a teljes szezon során.

A harmadik név sem váratlan Grasseréktől. A 43 éves svájci Rolf Ineichen a 2020-as évet leszámítva (akkor a W Racing versenyzője volt), egy szűk évtizede a két nagy osztrák gárda, a Konrad és Grasser Motorsport között “ingázik”. Emellett más lamborghinis csapatoknál is beugrik, tavaly pl. a GTWCE Endurance ezüst kupáját megnyerő, Emil Frey Racing autó egyik pilótája volt. Bortolotti egyik vátótársaként 2018-ban és 2019-ben is megnyerte a daytonai 24 órás GTD kategóriáját. Idén a “sima” GTD mezőny pole-ját szerezték meg, de egy baleset miatt nem látták meg a kockás zászlót. Idei váltótársaik Marco Mapelli és Andrea Caldarelli Lambo gyári versenyzők voltak, és az igazat megvallva én arra számítottam, hogy kettőjük egyike kapja meg a negyedik ülést.

Nos, abban nem tévedtem, hogy egy olasz fog ülni a tízes rajtszámú Lamborghiniben, de Deledda mestert a leghibbantabb álmaimban sem vártam ide. Deleddát senkinek sem kell bemutatni. Már FREC és F3-as évei alatt is közröhej tárgyát képezte, tavalyi F2-es szezonja miatt pedig még többen megismerték zsenialitását. 😃

De ahogy Szilárd kollégánk fogalmazott: “…neki pont tudnia kell, hogy hogyan kell gyorsan vezetni egy Lambot.” 😆

A német kommentelők egy része pedig kiemelte, hogy Deledda érkezésével GT4-es alkategória is lesz a mezőnyben. 😆 Viccen kívül kb. Dev Gore tavalyi szerepkörét veheti át, egy 30 autós mezőnyben viszont Schmid és Ineichen sem biztos, hogy túl erős lesz majd.

Az egyelőre kérdéses, hogy lesz-e négynél több Huracán a mezőnyben. A tavaly a T3 Motorsport színeiben brillírozó Esteban Muth szolgálataira elvileg a Team Rosberg és a Walkenhorst Motorsport is igényt tartana, a német kiscsapat pedig nem biztos, hogy Grasserékkel együtt, kisebb Lambo támogatással is maradhat.

Címlapkép: Jake Galstad/LAT Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.