F2: 2022-ben is marad a Charouznál Enzo Fittipaldi

Az idén ELMS-ben versenyző Pietro Fittipaldi öccse Enzo, aki tavaly év közben lépett fel az F3-ból F2-be, idén is a Charouz Racing versenyzője marad az “F1 előszobájában”.

Emerson Fittipaldi 20 éves unokája 2018-ban került fel a komoly szériák radarjára, miután megnyerte az olasz, és harmadikként zárta a német F4-es bajnokságot. Már ekkor is a Prema versenyzője volt, 2019-ben pedig második lett az olaszokkal a FREC-ben. Bár a dobogókat szorgosan gyűjtötte, nem igazán volt esélye a bajnokkal szemben, aki nem más volt, mint a Mercedes-junior Frederik Vesti, akivel idén ismét riválisok lesznek.

Enzo 2020-ban maradt F3-as szinten, azonban a jóval erősebb, FIA által szankcionált szériában, a nem mindig top formában levő HWA csapattal nem termett neki túl sok babér. Év végére azonban bőven odaért a legjobbak közé, tavaly pedig folytatta a bajnokságban, immár a cseh Charouz csapattal. A Hungaroringen szerezte meg első dobogóját, ami végül utolsó hétvégéje lett a szériában, hiszen a Charouz felültette F2-es csapatába, az anyagiak szükében levő David Beckmann helyére. Szezonja azonban csúnya véget ért, hiszen a szaúd-arábiai főversenyen történt rajtbalesetben lábsérülést szenvedett, és Richard Verschoor helyettesítette az évzáró fordulóban.

Sérüléséből felépülve, a csehek teljes évre bizalmat szavaztak Enzonak, aki az E-sport élmenő Cem Bölükbaşı csapattársa lesz az idei szezonban.

Enzo bejelentésével már csak egy hely kiadó a 2022-es rajtrácson. A 20-as számú Trident vár még gazdára, Calan Williams oldalán.

Címlapkép: FIA Formula 2/Getty Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.