Fisichella az Iron Lynx-hez igazolt

Marad az endurance-világbajnokság mezőnyében és az Iron Lynx csapatához szerződik a háromszoros Forma–1-es futamgyőztes Giancarlo Fisichella!

Január végén jelentette be az AF Corse, hogy a Super GT- és Super Formula-bajnok Nick Cassidy fut teljes szezont az 54-es Ferrariban Francesco Castellacci és Thomas Flohr oldalán, mely pozícióban a 2018/19-es szuperszezon óta Fisichella versenyzett. Az egykoron a Forma–1-ben versenyző olasz azonban nem volt sokáig állás nélkül, ugyanis sikerült megállapodnia az Iron Lynx-szel, ahol épp a csapat társ-alapítóját, Andrea Piccinit váltja. Társai Claudio Schiavoni és Matteo Cressoni lesznek.

Az Iron Lynx másik autójába, az Iron Dames név alatt futó 85-ösbe idén is három hölgyet ültet, a felállást Rahel Frey, Michelle Gatting és Sarah Bovy alkotják majd. Közülük Frey tavaly is teljes szezont futott az autóban, mellette Gatting három-, Bovy négy futamon kapott lehetőséget. A többi hétvégén Katherine Legge és Manuela Gostner kaptak lehetőséget, ők idén egyelőre kimaradtak a felállásból (Legge idén az IMSA sportautó-bajnokságban indul a Team Hardpoint csapatnál). A Frey–Gatting–Bovy trió emellett közösen indulnak majd az Európai Le Mans-szériában és a GT World Challenge Europe sorozatban is. Az ELMS-ben továbbá indul Schiavoni és Cressoni is, ott Davide Rigon lesz a harmadik váltótársuk, az viszont egyelőre nem ismert, hogy a GT World Challenge Europe bajnokságban kik alkotják majd az Iron Lynx felállását.

Bejelentette továbbá idei WEC-felállásait másik két GTE Am kategóriás csapat is: a GR Racingnél (Porsche) az Arany minősítést kapó Tom Gamble helyét Riccardo Pera veszi át Ben Barker és Michael Wainwright mellett, míg a TF Sport (Aston Martin) istálló a D’Station Racing név alatt futó autójába a szintén előkelőbb fokozatba sorolt Andrew Watson helyére a brit Charlie Faggot nevezte ki. Az autó másik két pilótája marad Tomonobu Fujii és Satoshi Hoshino.

Címlapkép forrása: Giancarlo Fisichella hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.