Nem változtat felállásán a Signatech Alpine

Bejelentette az Alpine, hogy 2022-ben is a Nicolas Lapierre – Matthieu Vaxiviere – André Negrão felállással indulnak az endurance-világbajnokság Hypercar kategóriájában.

A Renault tulajdonában lévő Alpine márka csapata tavaly tért vissza a WEC-be egy Oreca által épített korábbi LMP1-es autóval, amely korábban Rebellion R-13 néven versenyzett a sorozatban. A program eredetileg csak egy évre szólt volna, az ACO azonban végül engedélyezte, hogy a Gibson-motoros A480 idén is induljon a Hypercarok között. A csapat működtetéséért továbbra is a Signatech felel majd, és versenyzői fronton sem történik változás, újabb évet marad ugyanis a Lapierre–Vaxiviere–Negrão trió.

A három pilóta közül Lapierre számít a legtapasztaltabbnak, ő WEC-pályafutását 2012-ben kezdte a Toyota Gazoo Racingnél, a japán márka csapatával hat futamgyőzelmet és egy összetett 3. helyet szerzett. Ezt követően igazolt a KCMG-hez, akikkel 2015-ben megszerezte első kategóriagyőzelmét a Le Mans-i 24 óráson, amelyet később még három követett az Alpine-nal. Ezen időszakban két bajnoki cím is a nevéhez fűződik LMP2-es kategóriában.

Negrão 2017 óta tagja a Signatech Alpine csapatának, legsikeresebb szezonja a 2018/19-es volt, amikor Lapierre-rel és Pierre Thiriet-vel bajnokok lettek és kétszer is megnyerték a le mans-i 24 órást. Vaxiviere tavaly igazolt az Alpine-hoz két, a TDS Racinggel eltöltött szezont követően.

Címlapkép: MPS Agency
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.