TCR Pársorosak: visszatér a Vuković Motorsport, Vernay nem a WTCR-ben indul idén, az STCC-be tart Andreas Bäckman

Ugyan az utóbbi időben nem hemzsegtek a TCR hírek, a legfontosabbakat összeszedtem nektek, a #TCRpársorosak formájában, ami egy jövőbeli tervem az oldalra, az olyan, kisebb volumenű bejelentésekből, amelyek nem érnének egy külön hírt.

Egy év szünet és fejlesztések után tér vissza a versenypályákra a Vuković Motorsport. A két, kissé hányattatott sorsú Renault Mégane a TCR Eastern Europe-ban indul 2022-ben. Egyiket a csapatfőnök Milenko Vuković vezeti majd, míg a másik francia gép pilótáját még nem jelentették be. Azt most hirtelen meg nem mondom, hogy hány Mégane TCR van versenyképes állapotban (négyről tudok biztosan), de az ausztrál bajnokságban amúgy nem muzsikál rosszul a technika. Már amikor nem törik rommá őket, mint az elmúlt hétvégén.

Pl. így. Cody Garland a teljes fordulót kihagyta a baleset miatt, míg az utolsó futamra James Moffat autójából se maradt túl sok… bár egy negyedik hellyel indította a fordulót

A tavalyi WTCR szezonjukat év közben abbahagyó Bäckman testvérpárból Andreas visszatér az STCC-ben, ahol utoljára 2018-ban versenyzett. A svéd pilóta a Lestrup Racinghez igazolt, akik az utóbbi 4 évben Volkswagen Golfokkal versenyeztek, az idei szezonra viszont gyártót váltanak- egyelőre mi sem tudjuk, hogy mire. Csaba azt tippelte volna, hogy Andreas (és akár Jessica is) a TCR Europe-ba tér vissza idén- hát nem lett igaza. 😅


Mióta Mikel Azconat leigazolta a Hyundai és a BRC Racing, mi is többször felvetettük, hogy vajon mi lesz Jean-Karl Vernay sorsa idén? A Hyundainál Andrea Adamo helyére érkező Julien Moncet megerősítette, hogy egyetlen csapatot támogatnak az idei WTCR szezonban, és a BRC-re koncentrálják minden erőforrásukat. Mindez azt is jelenti, hogy végül Vernay nem lesz a ratjrácson, de elvileg marad az eTCR programjuk versenyzője.

Címlapkép forrása: Vuković Motorsport
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.