Colin Turkington és Stephen Jelley is a WSR versenyzője marad az idei szezonra

A DTM hírek után folytassuk a “BMW-s délelőtt” bejelentéseit egy kis BTCC-vel, egy egyáltalán nem váratlan közleménnyel.

Az uborkaszezon egyik legnagyobb bombáját a West Surrey Racing robbantotta, még december végén, Jake Hill leigazolásával (erről a lenti cikkemben olvashattok), azóta viszont elég nagy volt a csend Dick Bennetts csapatának háza táján. Természetesen ha az ember a jól értesült madárkák csiripelését hallgatta, nem lepte meg Hill BMW-re váltása, mint ahogyan a mai bejelentést is tudta hetekkel előre. Bár az illető csiripelések néha tévedhetnek, mint ahogyan Dan Lloyd ExcelR8 üléséről sem volt szó egyáltalán.

A WSR-nél, ROKiT színekben folytatja Jake Hill!

Lényegében adta magát, hogy a négyszeres-bajnok Colin Turkington marad a WSR-nél. Ő és Jelley is többször Tweeteltek október óta a BMW Motosport tag-et használva, az illető tweetek pedig “titokzatos módon” elég hamar eltűntek. Bár kétszer is láttunk már olyat az elmúlt évtizedben, hogy a BMW támogatásának csökkenése miatt kellett csapatot váltania Turknek. 2021 picit a két évvel ezelőtti szezonját idézte, hiszen ismét az utolsó fordulóban maradt le a bajnoki címről, az őstehetség Ash Suttonnel szemben, aki idén első kerék meghajtású Fordra vált a sorozatban. Bár azt ki kell emelni, hogy Turk tavaly pár olyan hibát vétett, amik tőle nagyon szokatlanok voltak, végül pedig a bajnoki címébe is kerültek. Ami Jelley-t illeti, a 39 éves versenyző tavaly visszatért a WSR-hez, hiszen velük versenyzett 2008-9-ben, amikor első BTCC győzelmeit szerezte. Ugyan 2021-ben nem váltotta meg a világot, és egy erős közepes éven van túl, számomra pl. meggyőzőbb volt, mint a harmadik BMW-s szezonját futó Tom Oliphant, aki idén személyes okok miatt marad távol a sorozattól.

A nem meglepő bejelentések nagyobb részén most már túl vagyunk, szóval igazán jöhetnének a Lloydéhoz hasonló, váratlan fordulatok (pl. Speedworks, PMR stb.). De mint tudjuk, a türelem BTCC-s üléseket terem.😄

Címlapkép: West Surrey Racing/BTCC Media
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.