F3: David Vidales lesz a Campos harmadik versenyzője

Bemutatta idei festését a Campos Racing, egyúttal pedig azt is bejelentették, hogy a csapat harmadik versenyzője David Vidales lesz.

Újabb ülés talált gazdára az FIA Formula–3-as sorozatában: Hunter Yeany és Pepe Martí harmadik csapattársa a Campos Racing csapatánál a spanyol David Vidales Ajenjo lesz. A 19 éves versenyző 2013-ban kezdett gokartozni, majd a szamárlétrát végigjárva 2020-ban került a Formula-Renault Európa-kupába a JD Motorsport csapathoz. Itt villámrajtot vett, ugyanis már az első hétvégéjén, Imolában szerzett egy pole-pozíciót és megnyerte mindkét futamot, majd a szezon során még további háromszor állt dobogón és az összetett 6. helyén végzett. A 2021-es szezonra átigazolt a Prema Powerteamhez az immár Formula Regional European Championship by Alpine-nak hívott sorozatban, itt is győzelemmel indított – hol máshol, mint Imolában –, a szezont pedig az összetett 10. helyén zárta.

Vidales bejelentésével már csak öt kiadó hely van az idei F3-as mezőnyben

A fiatal spanyolt egyébként a tavaly elhunyt Adrián Campos egykori üzlettársa, Salvatore Gandolfo protezsálja, akinek a támogatottjai között – többek között – olyan neveket találunk, mint a legutóbbi Formula–E-futamot megnyerő Pascal Wehrlein, vagy a tavalyi IndyCar-bajnok Álex Palou. Az olasz üzletember emellett több nemzetközi hírű csúcstechnológiai, egészségügyi és motorsporttal kapcsolatos vállalatot tart a felügyelete alatt, valamint érdekelt volt a monacói Forma–1-es csapat projektjében is, amely 2022-ben szándékozott debütálni a sorozatban, de azóta sincs semmi hír róluk.

Nem sokat változik tavalyhoz képest a Campos autóinak színterve

Vidales csapattársai a Campos Racingnél a 2020-as Formula-4 USA-bajnok Hunter Yeany, valamint a Spanyol F4 tavalyi bronzérmese, Pepe Martí lesznek.

Címlapkép forrása: Formula 3 hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.