Otmar Szafnauer az Alpine új csapatfőnöke!

Bejelentette az Alpine, hogy a 2022-es szezontól Otmar Szafnauer lesz az F1-es részleg csapatfőnöke!

Már november óta pletykálták, hogy az Aston Martin csapatfőnöke, Otmar Szafnauer átigazolhat az Alpine-hoz, noha ezt elsőre ő maga is határozottan cáfolta, kijelentve, hogy az egészet a média találta ki, és szó sincs arról, hogy elhagyja az Aston Martint. Január elején aztán mégis megszületett a hivatalos bejelentés – az Aston Martin azóta ki is nevezte Szafnauer helyére Mike Krackot –, ezúttal pedig az Alpine törte meg a csendet, és hivatalos közleményben tudatta, hogy a 2022-es szezontól a román származású szakember lesz az istálló csapatfőnöke. Munkakezdésének pontos időpontja egyelőre nem lett kitűzve, de az érintettek reménykednek abban, hogy a bahreini szezonnyitón már Szafnauer ülhet abban a bizonyos székben.

A csapatvezetői poszt tavaly tulajdonképpen betöltetlen volt a csapatnál. Ügyvezető igazgatóként az azóta eligazolt Marcin Budkowski, versenyigazgatóként pedig Davide Brivio is funkcionált egyfajta vezető szerepben, de konkrétan csapatfőnök nem volt kinevezve.

Szafnauer mellé az Alpine kinevezte a Renault Viry-Châtillon-i erőforrásközpontjába ügyvezető igazgatóként Bruno Famint, aki korábban Le Mans-ban ért el sikereket a Peugeot-val, legutóbb pedig az FIA műveleti igazgatójaként tevékenykedett, ő volt felelős többek között a Szövetség COVID-19-protokolljáért is. Emellett az előzetes hírekkel ellentétben mégis marad a csapatnál, de új pozícóba kerül Brivio, az eddigi versenyigazgató idéntől a versenysport bővítéséért felelős igazgató lesz, mely pozíciójában az Alpine egyéb szakágakban történő szerepvállalásaiért felel majd, valamint felügyeli az akadémisták fejlődését.

Címlapkép: Glenn Dunbar / Motorsport Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.