Ismertette idei DTM-programját a BMW

Folytatódik a bejelentések hete a DTM-ben. Miután közzétette részletes programjának terveit a Mercedes és a Grasser, valamint bejelentette érkezését az Attempto Racing, ma a BMW 2022-es felállásáról is lehullt a lepel.

Szintén a héten tudtuk meg biztosan, hogy egy szezont után elhagyja a szériát a ROWE Racing, az viszont csak ma lett bejelentve, hogy a Schubert Motorsport érkezik a helyükre. Mielőtt azonban kitértnénk Torsten Schubert csapatára, ejtsük pár szót a maradó Walkenhorst Motorsportról. A német gárda tavaly egy M6 GT3-at indított a kétszeres bajnok Marco Wittmannak, és a szezon közepétől arrafelé harcban is voltak a címért, egészen addig, amíg ki nem robbant a szezon végi BoP botrány.

Wittmann idén is marad a Walkenhorst versenyzője, viszont 2022-re csapattársat is kap. Ő nem más, mint személyes kedvencem a tavalyi szezonból, a belga Esteban Muth. A 20 éves tehetség tavalyelőtt hagyta abba formula autós karrierét, és váltott GT4-re, majd 2021-ben debütált a DTM-ben, és nagyon sok mosolyt csalt az arcunkra klasszis manővereivel, a T3 Lamborghini volánja mögött.

Akik számára nem ismerős a Schubert név, azt ajánljuk, hogy nézzen több sportautózást. 😃 Viccet félretéve, az 1999-ben alapított csapat egyike a NAGYEBETŰS BMW-s gárdáknak. Az évek alatt rakás címet gyűjtöttek be a VLN-ben, DTC-ben, ADAC GT-ben stb. Az utóbbi években szép sikereket értek el a Z4 és M6 GT3-as változataival, az idei dubai 24 óráson pedig már kipróbálhatták az M4-et is, amivel nekivágnak a DTM-nek. Egyik versenyzőjük az Sheldon van der Linde lesz, akit tulajdonképpen “átvesznek” a ROWE-tól, mellette pedig az osztrák Philipp Eng tér vissza a sorozatba. A 31 éves Eng 2018 és 2020 között volt a BMW versenyzője a DTM-ben, egy győzelmet és összesen 5 dobogós helyet szerezve ez idő alatt. Azóta Andrettiék tartalékversenyzője volt a Formula E-ben, indult az IMSA Sportautó-bajnokság endurance futamain Rahalékkal, majd a tavalyi szezon második felében kipróbálta az eTCR-t is, a Romeo Ferraris Alfa volánja mögött, rögtön győzve első hétvégéjén.

Talán egyetlen üröm a mai örömben, hogy a korábbi bajnok Bruno Spengler nem tér tehát vissza a bajorokkal a DTM-be, az erről szóló pletykák ellenére.

Címlapkép forrása: Schubert Motorsport
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.