A Mercedes bemutatta a W13-ast

Egy online bemutató keretein belül a Mercedes bemutatta a 2022-es idényre szánt versenyautóját, a W13 E Performance-t, amely még ma pályára is hajt Silverstone-ban!

A Mercedes W13 a nyolcadik F1-es autó, amelyet az új idény előtt hivatalosan is bemutattak, és egyben az utolsó modell, amely az élvonalbeli csapatok közül kerül ki. A csapat 2022-re visszatért a klasszikus ezüst színéhez, miután az elmúlt két évben fekete dizájnnal versenyzett a rasszizmusellenes kampány részeként. Az autó fekete díszítéssel és a főszponzor Petronas olajtársaság fluoreszkáló zöldjével került bemutatásra.

A bemutatón Hamilton megszólalt a tavalyi év utáni esetleges visszavonulásával kapcsolatban felmerült híresztelésekről is.

„Sosem mondtam, hogy abbahagyom. Imádom, amit csinálok, nagy kiváltság számomra, hogy egy ilyen csapattal dolgozhatok együtt, mint a Mercedes. Úgy érzem, hogy egy csapat és egy család része is vagyok, közös célért dolgozunk, nincs még egy ilyen érzés a világon. A szezonzáró után nyilván volt egy nehéz időszakom, amikor úgy éreztem, vissza kell vonulnom a nyilvánosság elől és csak magamra koncentrálnom. A családom végig mellettem volt, nagyszerű pillanatokat éltünk meg együtt” – fogalmazott.

A Mercedes még a mai napon pályára viszi új autóját Silverstone-ban egy filmforgatási nap keretein belül.

Legközelebb hétfőn az Alpine mutatja be idei autóját.

Címlapkép forrása: Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.