F3: Brad Benavides a Carlinnal lép az F3-ba

Bejelentette második idei versenyzőjét a Carlin csapata: az amerikai Brad Benavides csatlakozik elsőként a már korábban bejelentett Zak O’Sullivan mellé.

A Formula–2 esetében már többször említettük, hogy minden idők leggyengébb mezőnye lesz az idei, és sajnos egy kategóriával lejjebb sem a legerősebb a felhozatal. Péntek este a Carlin csapata jelentette be második idei versenyzőjét: a korábban már szerződtetett, újdonsült Williams-akadémista, Zak O’Sullivan mellé Brad Benavidest igazolták. A 20 éves versenyző Floridában, az Egyesült Államokban született, de emellett spanyol és guatemalai állampolgársággal is rendelkezik.

Együléses pályafutását az Euroformula Open sorozatban kezdte egy barcelonai beugrással 2018 végén, majd a következő évben a Drivex színeiben a Formula-Renault Európa-kupába lépett. Semmilyen komolyabb eredményt nem tudott felmutatni, pontot sem szerzett. Eközben párhuzamosan még gokartozott is, egy téli bajnokságot sikerült megnyernie. 2020-at a COVID-19-pandémia miatt a kispadon töltötte, majd 2021-ben a DR Formula csapat színeiben a Formula Regional European Championship by Alpine sorozatban tért vissza. Öt hétvégét teljesített, de a pontszerzésnek a közelébe sem tudott kerülni, ekkor igazolta le a Carlin és a szezon második felét már ismét az Euroformula Openben töltötte.

Sokat nem várok tőle, valószínűleg már azt is hatalmas sikerként fogjuk elkönyvelni, ha sikerülne pontot szereznie.

Címlapkép: DPPI Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.