TCR Pársorosak: kibővítik a WTCR Trophy-t, megvan az első TCR Eu nevezőnk, a német bajnokságban folytatja Jessica Bäckman

A vártnál jobb számokat produkált a #TCRpársorosak cikksorozatom első része, így annál nagyobb lelkesedéssel folytatom, és itt is van az újabb hírcsokor a TCR formulát használó szériákból.

Kezdjük két világkupás hírrel. A WTCR promóciós jogait birtokló Discovery Sports Events (korább Eurosport Events) bejelentette, hogy kibővítik a két éve bevezetett WTCR Trophy kiírást, és két további kategóriát is jutalmazni fognak. Maga a Trophy azok a pilóták számára lett kitalálva, akik nem rendelkeznek gyári hátszéllel a sorozatban. Bár a pontos kritériumok számomra sem tiszták, hiszen tavaly Magnus nyerte meg Coronel előtt, és mindketten az Audi által támogatott versenyzőknek “tűntek.” A Trophy továbbra is az illető pilótáknak lesz kiírva, viszont kap egy Trophy Europe alkategóriát is, amelyben a szezont első hat, európai fordulójában (Most, Pau, Nordschleife, Hungaroring, Aragón, Villa Real) elért eredményeket fogják pontozni. A második trófeát a szezon hátralevő versenyhétvégéinek eredményei alapján osztják ki, de a pontos részleteket még nem árulta el a promóter. Idén amúgy a szabadkártyás versenyzők is pontszerzésre esélyesek lesznek a Trophy kiírás kategóriáiban.

Ha már emlegettük a Comtoyou versenyzőit feljebb, tegnap megírtuk részletesebben a belgák 2022-es terveit a GP-Zónára. Erről olvashattok a lenti posztban.


Ezen a ponton szériát váltunk, a Facebook bejegyzésben említett TCR Europe-ra, bajnokság, amelynek meglett az első nevezője az idei szezonra. A még mindig csak 17 éves Isidro Callejas az idei évben már nem a Brutal Fish versenyzője lesz, hanem csatlakozik a Volcano Motorsporthoz. A spanyol-orosz gárdánál a Hyundaihoz igazoló Mikel Azcona utódja lesz Callejas, Honda Civicről Cuprára váltva 2022-ben. A Volcano nem erősítette meg egyelőre, hogy hány autóval vág neki a szezonnak, azonban Callejas jövendő csapattársait többesszámban említi a bejelentés, tehát legalább 3 Cuprára számítani lehet.


Két nappal azután, hogy bátyja, Andreas bejelentette visszatérését az STCC-be, ma megtudtuk Jessica Bäckman 2022-es terveit is. A hölgyversenyző idén a német bajnokságban indul, továbbra is Hyundai versenyzőként. A ROJA Motorsport – ők kapják meg Engstlerék már nem használt autóit – egyik i30 TCR-jét vezeti Jessica 2022-ben, reménykedve a tavalyinál sokkal jobb eredményekben.

Címlapkép forrása: TCR Series
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.