A Speedworks versenyzője marad Rory Butcher, Nicolas Hamilton lehet az egyik csapattársa???

A márciusban 35. évét töltő skót versenyző hosszabbított a Speedworks Motorsport csapattal, és második szezonját kezdi meg a Toyota Gazoo Racing UK támogatásával.

Butcher 2020-ban nagyon jó szezont futott a Motorbase versenyzőjeként, tavaly pedig kicsit csalódást keltő – legalábbis számomra – szezont futott azzal a Toyotával, amivel két éve Tom Ingram a bajnoki címért harcolt. Ugyan szerzett három győzelmet (Silverstone-ban dominálva az első két versenyen), de emellett csak három további dobogót gyűjtött és hetedikként zárta a pontversenyt. Rory számára egyértelmű cél a bajnoki cím idén, az viszont jó kérdés, hogy a csapat milyen kaliberű “segédeket” tud mellé igazolni.

Amúgy már-már fura volt, hogy a nagyobb (vagy gyári vagy forgalmazói támogatással rendelkező) csapatok közül mindegyik felállását tudtuk, a Speedworks részéről pedig igencsak csend volt. Persze Butcher maradása egyértelműnek tűnt – és mint kiderült az is volt – sokáig pedig az a hír járta, hogy a végül a Dynamics gárdával hosszabbító sógora, a háromszoros BTCC bajnok Gordon Shedden érkezhet mellé. Flash viszont nem lett Toyota versenyző, és jelenleg – már ha hihetünk a sajtóközleménynek – csak Butcher rendelkezik érvényes szerződéssel a csapatnál.

A Shedden pletykák eltűnésével merült fel, hogy akár Jason Platot is leigazolhatja a Speedworks, ezekről én viszont nem tudom eldönteni, hogy mennyire hihetők. Christian Dick csapatfőnök ma amúgy arról beszélt, hogy a második autóba még keresik a versenyzőt, a harmadikat viszont Lewis Hamilton öccse, Nicolas kaphatja meg, ha meg tudnak egyezni a szponzorokkal.

Ez amúgy újdonság a Pletyka-Zónában, hiszen Nic neve a három versenyzőt már bejelentő ExcelR8-nél merült fel eddig, de az legalábbis biztosnak tűnik, hogy elhagyja Tony Gilham HARD csapatát.

Címlapkép: Motul UK
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.