F2: Elkelt az utolsó ülés, Richard Verschoor marad a bajnokságban

Már csak a Trident csapatnál volt kiadó hely a Forma–2-es mezőny nevezési listáján, a legfrissebb bejelentéssel pedig teljessé vált a mezőny, amelynek idén is tagja lesz Richard Verschoor.

A korábban a Red Bull junior csapatát is megjárt holland tavaly is az utolsó pillanatban kapott lehetőséget az MP Motorsporttól, amire igyekezett is rászolgálni. Bár teljes évet nem futhatott, de összességében nézve nem vallott szégyent: számtalan pontszerzés és Silverstone-ban egy győzelem is színesítette a statisztikáját. Jack Doohan érkeztével aztán kikerült a csapatból, végül a Charouz Racing biztosított neki lehetőséget az évadzáróra, Abu Dhabiban.

Az elmúlt hetekben többeket is szóba hoztak a pletykák az egyetlen, gazdátlan hely kapcsán. Szóba került a tavalyi Euroformula Open bajnok Cameron Das neve, de Bent Viscaal maradásáról is pusmogtak, valamint F3-as múltja révén David Schumacher neve is felmerült (utóbbiról kiderült, hogy egészen más irányban folytatja). Végül azonban Verschoor kapta meg a Trident bizalmát – úgy gondolom, teljesen megérdemelten.

Ezzel pedig meg is van a végleges F2-es mezőny 2022-re. Minden bizonnyal nem a legütőképesebb, de azért szerencsére így is találhatunk jó néhány olyan nevet, akikre érdemes lesz majd odafigyelnünk.

Íme, a végleges mezőny. (Forrás: Formula-2 hivatalos oldala)

Kevesebb, mint egy hónap múlva pedig már pályára is gördülnek az autók Bahreinben.

Címlapkép forrása: Formula-2 hivatalos oldala

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.