Fabian Coulthard másod pilótaként tér vissza a WAU-nál

A Team Sydney csapat átalakulásának nagy vesztese egészen eddig úgy tűnt, végleg kikerülhet a bajnokság körforgásából, de mai bejelentés megerősítette: fogjuk még idén a mezőnyben látni Coulthardot.

A szigetország déli féltekéjén lévő csapatok számára több napos teszt kezdődött meg ma Wintonban, amely nem múlhatott el nagyobb bejelentés nélkül sem.

A Walkinshaw Andretti United csapat ugyanis leigazolta a Team Sydney-től menesztett Fabian Coulthardot. Az új-zélandi másod pilótaként csatlakozik az alakulathoz és az október 9.-én megrendezendő Bathurst 1000-esen találkozhatunk vele. Azt egyelőre még nem döntötték el, hogy Chaz Mostert avagy Nick Percat váltótársa lesz, de bármelyik pilóta mellé kerüljön, egészen biztosan nagy segítségként szolgál majd tapasztalatával.

A 39 éves versenyző hangot adott az előző csapata iránt érzett csalódottságának is. Elárulta, hogy tavaly nyáron egy másik istálló megkereste őt egy teljes szezonos ajánlattal, de mivel ő elköteleződött a Team Sydney-vel 2022-re, ezért elutasította a megkeresését. Ezért is esett neki nagyon rosszul, hogy Johnathan Webb-ék mégis menesztették és helyére Chris Pither-t szerződtették.

Coulthard egyébként addig sem unatkozik, hiszen David Wall csapatával indul a TCR Ausztráliában egy Honda Civic Type R volánja mögött. Arról egyelőre nem tudunk, hogy ez a lehetőség csak egy alkalomra vagy teljes évre szólt, mindenesetre Fabian jelenleg a pontverseny 13. helyén áll 41 megszerzett pontjával.

Címlapkép forrása: Australian Racing Group

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.