Esmee Hawkey a T3 Motorsport versenyzője marad a DTM-ben

A brit Porsche Carrera-kupa Pro-Am kategóriájának 2020-as bajnoka, Esmee Hawkey második szezonját futja idén a DTM-ben, továbbra is a T3 Motorsport Lamborghinijével.

A jövő héten 24. évét töltő Esmee, akit a ROKiT mellett Mark Blundell tehetségnevelő programja is támogat, tavaly nem igazán váltotta meg a világot a DTM-ben. Mondjuk a mezőny erősségét, és egy rakás pilóta tapasztalatát látva, igazából nem vártunk ennél sokkal többet. Az mondjuk már elgondolkodtatóbb, hogy csapattársa, az idei szezonra a BMW-hez igazoló Esteban Muth gyakran a top nyolcban harcolt a legjobbakkal, miközben Esmee egyetlen futamon zárt a pontszerzők között. És akkor sem a top tízben célbaérve, mivel az Assenben a Lamborghinivel show-t csináló Mirko Bortolotti beugró volt, ezért nem szerezhetett pontokat.

Kérdéses volt amúgy, hogy a Grasser 4 autós programjával, és a teljes Lamborghini hátszél megszerzésével marad-e a bajnokságban a T3. Muth távozásával minderre még kisebbnek tűnt az esély, azonban Esmee jelentős szponzori háttere gyanúsan megoldotta a problémát. Jelenleg ő a mezőny egyetlen, bejelentett női versenyzője, és Sophia Flörsch ELMS programjával úgy tűnik, hogy egyedül is marad.

Update: a hivatalos bejelentés nem emíltette a csapat második autóját, de a Sportscar 365-re író Daniel Lloyd szerint 2022-ben is két autóval tervez a DTM-ben a T3.

Címlapkép forrása: Esmee Hawkey hivatalos odala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.