Wolff és Horner elásták a csatabárdot a 2022-es szezon előtt

A Mercedes és a Red Bull csapatfőnökei úgy vélik, tovább kell lépniük a tavaly történteken, amely szerintük károsította a Forma-1 megítélését.

Max Verstappen és Lewis Hamilton kőkemény küzdelme a tavalyi szezonban nem csak őket érintette. Csapatfőnökeik, Christian Horner és Toto Wolff is több alkalommal kerültek összetűzésbe egymással, több esetben a médián keresztül üzengettek a másiknak, és bár az idényzáró Abu Dhabi Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján kezet fogtak egymással, lehetett érezni, hogy a feszültség kettejük között szinte tapintható. A hangulat a futam utolsó körében hágott a tetőfokára, azóta a két csapatfőnök nem mutatkozott együtt nyilvánosan. A ma kezdődött barcelonai teszt shakedown reggelén azonban mindketten megbékéltnek tűntek, és egyetértettek abban, hogy le kell zárniuk a múltat.

A 2021-es Abu Dhabi Nagydíj összefoglalója

„Valószínűsíthető volt, hogy a kapcsolatunk nem fog túlságosan elmélyülni a tavalyi szezon során, ami sokszor heves és brutális volt” – fogalmazott Wolff. „De mindez rendben van, hiszen ez a Forma-1, ahol a pályán és a pályán kívül is folyamatos harc dúl. Most azonban tovább kell lépnünk. Abu Dhabiról annyi szó esett már, hogy eljutott a szituáció egy olyan pontra, ami már káros mindenki számára, aki érdekelt a Forma–1-ben. Ezért közösen lezártuk ezt a fejezetet és továbbléptünk. Most már minden 2022-ről szól, a játék újraindul a nulláról, új lehetőségek és új kockázatok állnak mindannyiunk előtt.”

Horner szintén úgy véli, hogy bár továbbra is eltérően vélekednek az Abu Dhabiban történtekről, van esélyük helyreállítani az egymás iránt érzett kölcsönös tiszteletüket.

„Azt hiszem, megoszlanak a véleményeink Abu Dhabival kapcsolatban, de ezt lezártuk és már mindketten 2022-re összpontosítunk. Tavaly fantasztikus volt a verseny az első futamtól az utolsóig, ami kulcsfontosságú része volt a Forma-1 népszerűsége növekedésének. Nagyon reméljük, hogy hasonlóan izgalmas évünk lesz, bár a mi szempontunkból az lenne az ideális, ha nem lenne ennyire izgalmas. Más csapatok más versenyzői is beszállhatnak a csatába, hiszen a teljesen új autók mindent lenulláznak, mindenki tiszta lappal indul. Negyven éve nem voltak ilyen mértékű szabályváltozások egyik szezonról a másikra, ezzel együtt biztos vagyok benne, hogy a rivalizálás ugyanolyan korrekt lesz, mint bármikor korábban.”

A barcelonai shakedown első napjáról készült összefoglalónkat >> itt elolvashatod <<.

Címlapkép: FIA Pool
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.