A Haas eltávolítja az orosz színeket és az Uralkali márkát az autójáról

A Haas Forma–1-es csapata megerősítette, hogy a holnapi tesztnapra eltávolítja autójáról az orosz zászló színeit és a főszponzor Uralkali márkajelzéseit.

Csütörtök este a Haas hivatalos közleményben jelentette be, hogy az Ukrajnában zajló háborús válság miatt a barcelonai teszt shakedown zárónapján, pénteken egy szponzorfeliratok nélküli, tiszta fehér autóval hajt pályára, emellett a hivatalos felületeken is megváltoztatták a nevüket Uralkali Haas F1 Teamről egyszerűen Haas F1 Teamre. Az intézkedések Nikita Mazepin tesztprogramját egyelőre nem érinti, az orosz pilóta az előzetes terveknek megfelelően autóban fog ülni holnap délelőtt, az ebédszünetet követően pedig Mick Schumacher váltja.

Günther Steiner csapatfőnök egyébként a mai nap ebédszünetében tartott volna közös sajtótájékoztatót Mazepinnel, ezek azonban elmaradtak.

A Haas hivatalos közleménye

A Forma–1-es csapatok vezetői ma este, magyar idő szerint 20 órakor ülnek össze a sportág vezérigazgatójával, Stefano Domenicalival egy válságértekezletre, hogy megvitassák Oroszország Ukrajna ellen indított inváziójának lehetséges következményeit. A tárgyalás egyik kulcspontja lesz a szeptemberre tervezett Orosz Nagydíj megrendezése, a pilóták közül is többen jelezték már, hogy ha lesz futam idén Szocsiban, akkor sem állnak rajthoz.

Címlapkép: Tobias Grüner / Auto Motor und Sport
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.