A Peugeot kihagyja a Le Mans-i 24 órást

Péntek kora délután bejelentette a Peugeot, hogy a Le Mans-i 24 órás verseny utánra halasztja a 9X8 kódjelű Hypercar bemutatkozását!

Régóta készül az endurance-világbajnokságra való visszatérésre a Peugeot, a 9X8 prototípus megépítését 2019. novemberében jelentették be. A WEC főnöke, Frederic Lequien korábban bejelentette, hogy a franciáknak vagy a sebringi szezonnyitón, vagy a májusi, Spa-Francorchamps-i fordulón részt kell venniük, hogy rajthoz állhassanak Le Mans-ban, a ma napvilágot látott hírek szerint ez azonban nem valósul meg. A bemutatkozás halasztásának okaként a Peugeot azt jelölte meg, hogy több időre van szükségük a modell specifikációinak rögzítéséhez a homologizációs eljárás során. A legkorábbi dátum tehát, amikor a Peugeot 9X8 debütálhat a versenypályán, a monzai 6 órás verseny lesz július 10-én.

„A debütálás halasztása lehetőséget ad a Peugeot számára arra, hogy elérjük az elvárt megbízhatósági szintet, mielőtt 2025-ben befagyasztanák a feljesztéseket. Ezáltal csapatunkat és minden erőforrásainkat a privát tesztjeinkre tudjuk fordítani, anélkül, hogy a Spa-Francorchamps-i vagy a Le Mans-i futamok azt megzavarnák. Le Mans üzemeltetési és megbízhatósági szempontból is a szezon legnehezebb versenye, emiatt döntöttünk úgy, hogy néhány rövidebb futammal akarjuk a programunkat megkezdeni, hogy aztán folyamatosan vegyük fel a tempót a bajnokságban. Választanunk kellett a határidő betartása és a minőségre való törekvés között, és ahogyan a közúti részlegünkön, ezúttal is a minőséget helyeztük előtérbe” – fogalmazott Olivier Jansonnie, a Peugeot technikai igazgatója.

A Le Mans-i 24 órás verseny teljes nevezési listáját várhatóan hétfőn hozzák nyilvánosságra.

Címlapkép: Peugeot Sport
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.