Versenybalesetben megsérült a Red Bull akadémistája

Hétvégén egy olaszországi gokartversenyen megsérült a Red Bull Junior Team 14 éves gokartosa, Arvid Lindblad. A brit-svéd pilótanövendék édesapja a szervezőket kérte számon.

Hétvégén két, F1-es csapatok kötelékeibe tartozó fiatal is egy, a sajátjánál alacsonyabb kategóriában versenyzett. A Mercedes-akadémista, Formula–4-es futamgyőzes Andrea Kimi Antonelli egy váltós, KZ2-es kategóriás gokartversenyen vett részt az olaszországi Franciacorta versenypályán, míg a Red Bull junior Arvid Lindblad saját géposztályából, a KZ2-ből egyet visszalépett és az OK-csoport küzdelmeiben vett részt ugyanezen a helyszínen.

Antonelli a kvalifikációt a 2. helyen zárta, majd első szombati futamán is ugyanebben a pozícióban ért célba, másik két versenyén azonban több büntetést is összeszedett. A vasárnapi futamokon már részt sem vett. A döntőt egyébként a nyomatékváltós gokartok terén veteránnak számító Simo Puhakka nyerte, a 4. helyen pedig az a Laurens van Hoepen ért célba, aki idén már a Formula Regional European Championship by Alpine sorozatban indul az ART Grand Prix színeiben.

Nem jutott túl a szombati napon Lindblad sem. A Red Bull mellett Oliver Rowland által is támogatott gokartos az első futamát a 6. helyről kezdhette meg, de már a harmadik kanyarban balesetbe keveredett. A mindössze 14 éves fiú járműve átfordult saját tengelye körül és fejjel lefelé ért földet. Lindbladot azonnal orvosi ellátásban részesítették, majd kórházba szállították, ahonnan édesapja adott tájékoztatást állapotáról.

„Arvidnak nagy fájdalmai vannak és nehezére esik a járás, de gyógyul. Egyik hüvelykujja eltörött és kiterjedt szövetkárosodása van, ami miatt hétfőn valószínűleg megműtik. Reményeink szerint a lehető leghamarabb hazatérhet a vele lévő édesanyjával együtt. Felépülése igénybe fog venni némi időt, de mi minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy kényelmesen érezze magát” – fogalmazott.

„Nagyon szomorúak vagyunk a baleset miatt, könnyen lehetett volna sokkal súlyosabb következménye. Arra kértük a versenyt szervező RGMMC Groupot és annak elnökét, James Geidelt, hogy mindenre kiterjedő vizsgálatot végezzenek, hogy ilyesmi többé ne fordulhasson elő, és garantálni tudják a versenyzők és a sport biztonságát. Mindenkit tájékoztatok, ha valami fejlemény van.”

Ennek a kategóriának a küzdelmeit egyébként a lett Tomass Stolcermanis nyerte.

Lindblad az idei évet még a KZ2 osztályban tölti csapatával, az SP Motorsporttal, de amint augusztusban betölti 15. életévét, a Van Amersfoort Racing színeiben debütál is Formula–4-es autóval. Azért csak augusztusban, mert a nemzetközi szabályok értelmében F4-es szinten 15 év a korhatár. Érdekességképpen megjegyezhetjük, hogy Formula–3-as autókkal ugyanez a határ 16 év, az ugyancsak Red Bull nevelés Jak Crawford például tavaly tavasszal, az Euroformula Open portimãói szezonnyitóján azért nem vehetett részt, mert még nem volt 16 éves.

Címlapkép: The RaceBox / CotF
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.