Egy újonc lesz Adam Morgan csapattársa, míg Creesy a PMR-nél tér vissza a BTCC-be

Két, közepesnek nevezhető bejelentést kaptunk ma Brit Túraautó-bajnokságból. A 25 éves, a sorozatban debütáló George Gamble lesz Adam Morgan csapattársa a Ciceley-nél, míg Michael Crees a Power Maxed Színeiben tér vissza a bajnokságba.

A 25 éves Gamble 2011-ben Ginetta Junior Winter Series bajnok volt, majd három évvel később Protyre Motorsport Ginetta GT5 Challenge aranyérmese. Újabb három év múlva összetett címért harcolt a Ginetta GT4-es kupában, amit végül harmadikként zárt, négy győzelemmel és 9 dobogóval. Az utóbbi szezonokban pedig Brit Porsche Carrera-kupában versenyzett, bronzérmesként befejezve a 2019-es évad Pro kategóriáját.

A dolgok “bulvár felére” térve, Gamble nem csak a versenypályákon ismert… 2018-ban 20 hónapra bevonták a jogsiját, mert egy kis pia hatása alatt vezetve, egy pick up volánja mögött belehajtott egy kisebb épületbe (a cottage megfelelő magyar fordításáról nem tudok), amit állítólag le kellett bontani a sérülések miatt, és Gamble sunyin elhajtott a baleset után. Nos a baleset biztos, viszont a lebontott épület és “cserbenhagyás” fele pletykaszinten mozog, tehát simán rosszindulatú hírmorzsák is lehetnek.

Visszatérve arra, ami minket is érdekes, jó kérdés, hogy mire megy majd azzal a BMW-vel, amellyel Tom Chilton is szenvedett. A jól értesült források azt beszélik, hogy a Ciceley második autójának mérnöki gárdája sem az igazi, és a csapat teljesen Morganre koncentrálja az erőforrásokat. Csodákat pedig én sem várok Gamble-től.


Miután tavaly, gyakorlatilag a szezonkezdet előtti utolsó percen szakított a BTC Racing és Michael Crees, idén visszatér a szériába a versenyző. Mivel elvileg üzleti ellentétek álltak 2021-es távozása mögött, és nem volt rossz viszonyban a két fél, olyan pletykák is keringtek, miszerint Michael ismét Steve Dudman csapatának a versenyzője lehet idén. Nos, ebből nem lett semmi, és Crees végül a vauxhallos PMR-hez igazolt, ahonnan távozott a télen Dan Lloyd, és elvileg Jason Plato szekérrúdja is kifelé áll a csapattól.

Ami ezt az igazolást, és a PMR 2022-es terveit illeti, ha tesztversenyzőjük, Jac Constable kapja meg végül a második Astrát, nagy csodákra nem számíthatnak. Creesy ugyan nem egy rossz versenyző, de egyértelműen a félprofi kategóriába sorolandó, Jac pedig elég tapasztalatlan még túraautókkal. Tavaly pedig láthattuk, hogy még a Lloyd-Plato kettősnek is hosszú fordulók kellettek, amíg összekapták a teszt és költségvetés hiánnyal is gyakran szenvedő csapatot. A helyzeten pedig az sem segít, hogy az Astra a legrégebbi technika (2017-ben debütált) a rajtrácson.

Címlapkép: a Ciceley Motorsport Twittere
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.